Ostalo

Sme�no

Kremasti krompir! Recept po kome ćete sigurno često spremati!

Svi obožavamo krompir, zar ne?! Krompir je veoma popularan izvor hrane, ali, nažalost, većina ljudi ga jede u obliku masnog pomfirta ili čipsa. Ovako pripremljen krompir, ako se jede prečesto i u velikim količinama, može doprineti raznim zdravstvenim problemima, zato ga spremite na drugačiji način i uživate! Kremasti krompir! Recept po kome ćete sigurno često spremati!

Kremasti krompir! Recept po kome ćete sigurno često spremati! Screenshoot/Youtube



Vlakna, kalijum, vitamin C i vitamin B6 zajedno sa manjkom trans masti podržavaju zdravlje srca. Krompir sadrži značajne količine vlakana koje pomažu da se smanji ukupna količina lošeg holesterola u krvi, a samim tim i da se smanji rizik od srčanih oboljenja.

Potrebno za kremasti krompir:

- kilogram ipo krompira
- pola litra pavlake za kuvanje
- 2 dl. mleka
- 1 dl. ulja
- kesica supe od pečuraka
- vegeta, peršun, biber
- po želji sir.
- slanina na kockice takođe po želji.

 

Pogačice mekane kao pena čak i posle dva dana! (RECEPT)





Priprema:

Oljuštite krompir i narezati, pa pomešati sa biberom i vegetom. Supu iz kesice pomešate sa pavlakom za kuvanje i paziti da nema grudvica, a zatim dodati mleko, ulje i peršun. Izmešati.
 

Pohovano belo meso iz rerne! Mekano i savršeno! (VIDEO)


Krompir jedan deo naređati u tepsiju, pa posuti slaninom ako želite, zatim naređati drugu polovinu krompira i zaliti smesom od pavlake i mleka. Rerna neka vam bude zagrejana na 250 stepeni i trebalo bi da se peče oko 45 minuta, što ćete vi svakako proveravati i produžiti ili skratiti vreme pečenja ukoliko je potrebno.

Na kraju kada je gotov krompir, izvaditi i bogato posuti sirom, a zatim vratiti u rernu (možete je isključiti). Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>