Zdravlje

Ljubav & Sex

Neka godine budu samo broj! Vežbe za ženu u četrdesetim godinama! (VIDEO)

Podmladite svaku ćeliju u telu za nedelju dana! Neka godine budu samo broj! Vežbe za ženu u četrdesetim godinama! Cilj ovih vežbi je da se rade svakog dana kako bi telo u najboljoj mogućoj formi! 

Neka godine budu samo broj! Vežbe za ženu u četrdesetim godinama! (VIDEO) Svet Plus
Najbolji lek za starost je aktivnost! Ovih pet efikasnih vežbi će pomoći ne samo da se telo dovede u dobru formu, već će takođe pomoći u očuvanju mladosti.

Kada žena napuni 40 godina, metabolizam se usporava, hormoni se menjaju, telo postaje manje fleksibilno i pokretno. To utiče ne samo na fizičko stanje, već i na emocijalno stanje. Svaka žena želi da bude mlada i aktivna u bilo kojoj dobi. 
Cilj ovih vežbi je da se rade svaki dan kako bi telo u najboljoj mogućoj formi!

Redovno vežbanje stimuliše proizvodnju endorfina i serotonina, hormona sreće, stimuliše protok krvi, poboljšava aktivnost mozga, san postaje jači i produktivniji.


Izbačaj: Čučni, lezi, ustani, skoči

Najbolja vežba za sagorevanje kalorija. Možda izgleda teško, ali kada je budete radili shvatićete zašto je neophodno da je izdvodite svaki dan. Ne zahteva posebnu sportsku opremu i možete je raditi kod kuće.
 

Moda jesen/zima 2019! Džemper, haljina, čizme...
 

Čučnjevi:

Ispravi leđa, spusti se u čučaj pa ustani... Ruski doktor Sergej Bubnovski kaže da su čučnjevi majka svih vežbi i da jedini podstiču protok krvi kroz celo telo. On smatra da redovnim izvođenjem čučnjeva možemo sprečiti rast krvnog pritiska.  

Plank: 

Jednostavno zauzmite položaj za plank i trpite. Cilj je da ostanete u ovom položaju što duže možete. Ipak ne dozvolite da vam telo pati. Neka teret tela drže mišići abdomena i zadnjice. Ova vežba zateže stomačne mišiće i mišiće zadnjice.

 

Iskorak: 

Stanite pravo pa jednom nogom iskoračite i savijte se u polučučanj. Vratite se u početnu poziciju pa ponovite vežbu drugom nogom. 
Vežbe za zadnjicu: 

Spustite se u poziciju psa, pa jednu nogu ispružite što više možete pozadi. Vratite se u početnu poziciju pa drugom nogom uradite isto. Ove vežbe savršeno vežbaju zadnju ložu. Nakon par dana vaše butine i zadnjica biće znatno čvršće.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Stil


>