Ostalo

Smeno

Zimnica sa juga! Recept za kuvani paradajz na starinski način!

Istraživanja su dokazala da najbolje rezultate paradajz postiže u vidu soka od paradajza. Lekovita svojstva ovog napitka ogledaju se u tome da reguliše metabolizam, jača otpornost organizma, izbacuje suvišnu tečnost iz organizma, snižava krvni pritisak (ukoliko se ne posoli), popravlja krvnu sliku (deluje protiv malokrvnosti), reguliše varenje, pozitivno deluje na bolesti jetre, pankreasa i protiv reume. Zimnica sa juga! Recept za kuvani paradajz na starinski način!

Zimnica sa juga! Recept za kuvani paradajz na starinski način! Svet PlusSok od paradajza treba koristiti kod premora jer okrepljuje i čisti organizam, a ujedno telo oslobađa od neprijatnih mirisa. Takođe je dobar prirodni lek protiv prevremenog starenja, kašlja, plućnih bolesti i bolesti mokraćnih organa.

Dalja naučna istraživanja potvrđuju da sok od paradajza umanjuje slepljivanje trombocita (sprečava trombozu), pogotovo kod osoba sa dijabetesom tipa 2. Kako je poznato da dijabetičari imaju povećan rizik od nastanka tromba a ova pojava je najčešci uzročnik infarkta srca i mozga, preporučuje im se upotreba soka od paradajza, samo što pri tom treba i umanjiti unos natrijuma.

Za sok od paradajza vam je potrebno:

12 kg paradajza (pre čišćenja)
 4 kašike soli
 8 kašike šećera
   crni luk
   ljute papričice,
   celer 


Količinu prepolovite ukoliko vam je 12 kilograma paradajza previše.
 

Recept za brze ajvar pogačice sa sirom!
Priprema:

Paradajz dobro operite, očistite i isecite na komade. Sameljite paradajz mašinicom za mlevenje i procedite u specijalnoj cedaljki. Sipajte u šerpu, dodajte so i šećer i kuvajte.Kad provri, kuvajte još 10-15 minuta.

Flaše zagrejte u rerni, 10 minuta na 100 stepeni. Vruć paradajz sipajte u vruće flaše. Na svaku flašu stavite parče celofana potopljeno u alkohol ili rakiju, stegnute gumicom i stavite zatvarač. Flaše uvijte u peškir i ostavite 24 sata da se tako ohlade.

Još ideja za pripremu zimnice pogledajte OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>