Style

Ljubav

Mesečni horoskop za oktobar 2019. godine!

Mesečni horoskop za oktobar 2019. godine! Kod Bika dosta dešavanja na emotivnom planu, Devica će ubirati plodove svog ranijeg rada... Saznajte kako su vam zvezde naklonjene i pročitajte vaš mesečni horoskop za oktobar 2019. godine, koji za vas piše astrolog Nataša Paunovski.

Mesečni horoskop za oktobar 2019. godine! Svet Plus





Ovan 21.3.- 20.4.

Tokom oktobra moguće je da doživite mini transformaciju, a prednosti te transformacije uvidećete tek posle nekoliko meseci. Biće ovo jedan zahtevan i pomalo neprijatan period za vas, ali preživećete.

LJUBAV
Početkom oktobra, slobodni predstavnici znaka teško će odoleti čarima jedne harizmatične osobe za koju će se, međutim, ubrzo ispostaviti da nije prava osoba za njih. Istovremeno, zauzeti će se raspravljati sa partnerom oko svega i svačega, a jedini segment njihove veze koji će dobro funkcionisati biće intimni. Kako će Venera 8. oktobra ući u Škorpiju, strasti će se dodatno pojačati, ali će takođe uzrokovati nepoverenje i ljubomoru u emotivnim odnosima. U nastavku meseca, slobodni će imati šansu da se zbliže sa nekim s kim će najpre ostvariti prijateljski odnos. Tokom treće dekade počeće da se javljaju i prve simpatije između vas i ove osobe. Nije isključeno da na samom kraju meseca spontano započnete vezu sa njom. U istom periodu zauzeti mogu očekivati razvedravanje na svom emotivnom planu. Kraj oktobra donosi vam mnogo više nežnosti i razumevanja u kontaktu sa partnerom.

POSAO
U prvih nedelju dana perioda, mnogi Ovnovi susrešće se sa neprijatnostima na radnom mestu izazvanih neslaganjem sa nadređenima. Situacija će sredinom meseca početi da se popravlja, međutim, i dalje nećete biti naročito zadovoljni dešavanjima na poslovnoj sceni. Sa druge strane, oko 14. oktobra, kada Merkur bude gradio sekstil sa Saturnom, imaćete priliku da ostvarite pomak na polju finansija, ali i da pronađete zajednički jezik sa onima od kojih zavise vaši poslovni uspesi. Treća dekada meseca donosi vam stabilnost na materijalnom planu, međutim, pojedini se mogu naći u iskušenju da se upuste u poslove kojima nisu dorasli i od kojih im prete gubici. Budite objektivniji kako prema sebi, tako i prema drugima u ovom periodu.

ZDRAVLJE
U oktobru zdravlje će vas služiti dosta dobro. Ipak, preporučljivo je da budete fizički aktivniji. Ukoliko se ulenjite to će se negativno odraziti na vašu psihu, tim pre što ćete tokom ovog meseca biti podložniji nervozi.




Bik 21.4.-21.5.

U oktobru ćete biti donekle neopušteni i nervozni, ali i vrlo odgovorni i ažurni kada su vaše obaveze u pitanju. Pojedinima se neće dopasti činjenica da za svoj trud neće biti odmah nagrađeni. Ostali će strpljivo čekati svojih “pet minuta”.

LJUBAV
Prvi oktobarski dani neće vam doneti puno dešavanja na emotivnom planu. Zauzeti će moći, doduše, da se pohvale skladnim odnosom sa partnerom, dok će se slobodni Bikovi okrenuti društvenim aktivnostima. Dani oko 12. oktobra, kada Venera bude formirala opoziciju sa Uranom, mogu biti prilično izazovni, prevashodno za one predstavnike znaka koji su u vezi. Partner će se s pravom protiviti pojedinim vašim stavovima, međutim, vi kao da nećete imati sluha ni za koga osim za samog sebe. Sa druge strane, kod slobodnih moguće su pogrešne procene i razočarenja kao posledice. Vodite računa kome poklanjate svoju pažnju. U trećoj dekadi meseca, predstoji vam mirniji period. Zauzeti će povratiti harmoniju u svoj emotivni odnos, dok će slobodni biti u prilici da se upoznaju sa osobom koja deli njihove želje i shvatanja kada je ljubav u pitanju. Veza će biti vrlo moguća.

POSAO
Tokom prve polovine meseca, ishod vaših zalaganja na radnom mestu u velikoj meri će zavisiti od vaše spremnosti na kompromis i umeće pregovaranja. Vaši bliski poslovni saradnici predvodiće rad na zajedničkim projektima, a na vama je da pronađete način da se njihovim zamislima što bolje prilagodite. Period neće biti tako povoljan za samostalno iniciranje važnih poteza. Pod uticajem sekstila između Merkura i Plutona, kao i Venere i Saturna, oko 20. u mesecu mnogi od vas uspeće da realizuju poslovne ciljeve koje su već dugo imali u planu. Moći ćete da se oslonite na podršku nadređenih, ali i ostalih kolega. Zajedničkim snagama pokrenućete nova dešavanja na poslovnoj sceni koja će vam obezbediti kako profesionalni, tako i materijalni uspeh.

ZDRAVLJE
U prvoj polovini oktobra vaš imunitet biće u padu. Potrebno je da povedete više računa o svom zdravlju kako biste izbegli neprijatnosti na tom planu. Od sredine meseca osećaćete se znatno bolje.


Blizanci 22.5.- 21.6.

Mnogo toga što ste imali u planu za ovaj mesec moraćete da odložite za neki naredni period. Od vas će se zahtevati da ništa ne uzimate “zdravo za gotovo” i da se odgovornije postavite, kako prema sebi, tako i prema svom okruženju.

LJUBAV
Prva dekada oktobra, bez obzira da li ste u vezi, ili ne, proteći će vam bez značajnijih dešavanja na ljubavnom planu. U nastavku meseca, preciznije oko 13. oktobra kada Sunce i Jupiter budu formirali sekstil, slobodni predstavnici znaka mogu se nadati lepom poznanstvu sa osobom koja će privući njihovu pažnju, kako svojim izgledom, tako i inteligencijom. Zauzeti će u istom periodu provoditi puno slobodnog vremena u društvu partnera. I vi i voljena osoba bićete romantično raspoloženi i voljni da svoj emotivni odnos osvežite novim sadržajima i aktivnostima. Tokom treće dekade meseca počećete da pravite zajedničke planove koji se tiču budućnosti vaše veze. Sa druge strane, slobodni će i dalje biti očarani svojom novom simpatijom, a ovo dopadanje će im itekako biti uzvraćeno. Budite preduzimljivi, isplatiće vam se.

POSAO
Kvadrat Venere i Plutona koji će se odigrati već 1. u mesecu upozorava vas da objektivnije sagledate svoje šanse, naročito kada su finansije u pitanju. Izbegavajte ulaske u rizične poslove, kao i velika ulaganja kako bi vas zaobišle štetne posledice. U nastavku meseca imaćete priliku da poboljšate svoje odnose sa kolegama u kolektivu. Takođe, u ovom periodu možete napraviti nešto drugačiji plan i program po kojem ćete ubuduće ispunjavati svoje poslovne dužnosti. Sredinom meseca, ali i u toku treće dekade, Blizanci koji se bave javnim poslom, kao i svi oni čije zaposlenje podrazumeva učestalo kontaktiranje sa klijentima, ostvariće profesionalni uspeh. Ovo će biti period u kojem ćete biti i jako kreativni i dovoljno hrabri da isprobate neke nove metode u radu, što će se pokazati mudrom odlukom.

ZDRAVLJE
Vaše zdravlje tokom oktobra biće generalno dobro. Ipak, trebalo bi da preduzmete preporučene mere opreza kako biste se zaštitili od eventualne pehlade. Pored toga, donji deo stomaka biće vaša osetljiva regija.


Rak 22.6. - 22.7.

Tokom oktobra preći će vam u naviku da se štite od drugih ljudi, branite od njihovih izjava i postupaka. Ipak, ovo je vreme kada treba da proniknete u sebe i otklonite svoje strahove tako što ćete u par navrata dozvoliti da budete povređeni.

LJUBAV
Dok će slobodnima početak oktobra biti miran i relativno dosadan kada je njihov emotivni život u pitanju, zauzeti, a pogotovu oni koji su u dužim vezama, mogu iskusiti ne tako prijatne trenutke u kontaktu sa voljenom osobom. Vaši i partnerovi stavovi razilaziće se u velikoj meri, te će harmonija u vašem odnosu privremeno biti narušena. Kako mesec bude odmicao, situacija će početi da se popravlja. Oko 20. oktobra kada Venera bude gradila sekstil sa Saturnom, pronaći ćete način da ispravite svoje greške. Istovremeno, slobodni će, ukoliko to žele, biti u prilici da obnove kontakt sa bivšim partnerom. Pojedini će, pak, ovih dana biti zaintrigirani nešto starijom osobom koja će im svojim ponašanjem ulivati poverenje. Tokom treće dekade oktobra, uz malo truda i taktičnosti, možete se nadati povoljnom razvoju događaja na ljubavnoj sceni.

POSAO
U prvoj nedelji oktobra susretaćete se sa neprilikama na radnom mestu, na koje, nažalost, nećete puno moći da utičete. Moguća su prekoračenja zadatih rokova, a u vezi sa tim, i neslaganja sa bližim saradnicima. Tokom druge dekade meseca, Rakovi čija struka podrazumeva pružanje različitih poslovnih usluga, mogu početi da nižu uspehe, na sopstveno iznenađenje. Oni koji sarađuju sa inostranstvom takođe će u ovom periodu lakše ispunjavati svoje poslovne ciljeve. Međutim, oko 27. oktobra, kada Mars i Saturn budu formirali kvadrat, ponovo su moguća kašnjenja i sukobi sa kolegama. Moraćete da se naoružate velikom kolićinom strpljenja kako biste svoje prvobitne planove sproveli u delo.

ZDRAVLJE
Tokom oktobra nećete imati gotovo nikakvih problema sa zdravljem. Vaš nivo energije biće na zavidnom nivou, pa tako, ne bi bilo loše da ovaj period iskoristite za bavljenje sportom. Pored toga, možete imati malo jači apetit.
 

Horoskop će vam reći gde grešite! Rak se žrtvuje, Vaga privlači psihopate...





Lav 23.7.- 22.8.

Neće vam prijati niti oktobarske vremenske prilike, niti energija ljudi oko vas, međutim, uspešno ćete pronalaziti način kako da sačuvate svoj optimizam. Mnogi će želeti da budu u vašem društvu, a vi u retko čijem.

LJUBAV
Tokom prve dekade oktobra, slobodni predstavnici znaka naći će se na meti nekoliko udvarača, međutim, njihove kriterijume ispunjavaće osoba koja će čas delovati zainteresovano za njih, čas ne. Zauzeti će u ovom periodu biti nedovoljno taktični u kontaktu sa partnerom. Različiti nesporazumi su mogući. Ni nastavak meseca neće vam biti preterano naklonjen, ali ćete vi, ipak, rešiti da promenite svoj ugao gledanja na stvari. Sve do 28. kada će Sunce i Uran biti u opoziciji, uspešno ćete vladati situacijom. Slobodni će biti strpljivi, ali i uporni da ostave što bolji utisak na osobu koja im se dopada, dok će zauzeti rešiti da ne reaguju na svaku partnerovu opasku. Nakon toga, moguća su razočarenja, međutim, ubrzo ćete shvatiti da su ona samo posledica vašeg povređenog ega, ne i osećanja.

POSAO
U prvih nekoliko dana oktobra bićete pod stresom. Mnogo toga neće se razvijati po predviđenom planu, a čini se, da ni vaši napori da situaciju popravite neće doneti puno rezultata. Ipak, ulazak Merkura u Škorpiju 3. oktobra postaraće se da prebrodite svoje poslovne izazove barem donekle. Već započete projekte privešćete kraju relativno uspešno, ali trenutak za otpočinjanje novih neće biti idealan. Ovaj period treba da iskoristite za “pripremanje terena” za buduće poslovne aktivnosti. Moguće je da će vam kreativan pristup radu omogućiti da zauzmete bolju poziciju. Stečeno iskustvo, sa druge strane, sada vam neće biti tako dragoceno. Krajem meseca pokušajte da budete što efikasniji kada je reč o ispunjavanju vaših uobičajenih dužnosti. U suprotnom, sukobi sa nadređenima nisu isključeni.

ZDRAVLJE
U oktobru ćete biti podložni prehladi. Van toga, osećaćete se dosta dobro. Imaćete dovoljno energije, čak i u slučaju da ne budete u prilici da sebi priuštite preporučenu količinu odmora. Prijaće vam fizička aktivnost.


Devica 23.8. - 22.9.

Oktobar je period u kojem će mnogi od vas ubirati plodove svojih ranijih zalaganja, međutim, zadovoljstvo i ispunjenost stupiće na snagu tek krajem meseca. Do tada bićete prilično neopušteni, ako ne i uplašeni, bez valjanog razloga.

LJUBAV
Bez obzira da li ste u vezi, ili ne, oktobar će vam biti prilično naklonjen mesec. Slobodni će imati nekoliko prilika za romansu već u prvoj polovini oktobra, ali će tokom ovog perioda više uživati u flertu i zavođenju. Zauzeti predstavnici znaka imaće veoma skladan odnos sa voljenom osobom. Ukoliko ste u “svežoj vezi” sada će se stvari, čini se, same od sebe postavljati tako da se između vas i aktuelnog partnera rodi veća bliskost i privrženost. Oko 16. oktobra, kada Merkur bude obrazovao trigon sa Neptunom, slobodni će imati jedan interesantan susret koji će ih spontano odvesti u ulazak u vezu. U isto vreme, kod zauzetih zavladaće romantika. Treća dekada meseca proteći će vam mirno i u harmoniji, ali pod uslovom da uspešno odvojite svoj emotivni život od poslovnog, posebno ako ste u braku, ili dužoj vezi.

POSAO
Početkom oktobra, većina Devica susrešće se sa neprilikama na polju finansija. Tokom ovog perioda biće potrebno da obratite više pažnje na svoje potrošačke navike i redukujete ih, kao i da, koliko je moguće, izbegavate veće investicije. Nastavak meseca nudi vam šansu da poboljšate svoje odnose sa kolegama, kao i da uspešno privedete kraju pregovore koji se tiču započinjanja novih projekata. Sekstil Venere i Plutona 25. oktobra, postaraće se i da prevaziđete svoje materijalne nedaće. Međutim, kraj meseca može biti izazovan ako krupne poteze budete povlačili bez prethodnog konsultovanja sa poslovnim partnerima. Ne upuštajte se u nepotrebne rizike i imajte sluha za tuđe savete.

ZDRAVLJE
Vaš nivo energije tokom oktobra biće u padu. Potrebno je da koristite svoje slobodno vreme tako da okrepite svoje telo, ali i duh. Krajem meseca možete iskusiti neke hronične tegobe. Mogući su i jači bolovi u kostima u istom periodu.


Vaga 23.9. - 22.10.

Tokom oktobra prkosićete svima oko sebe, a ponajviše prilikama i okolnostima koje će vam, sa jedne strane, otežavati postizanje ciljeva, a sa druge vas primoravati da radite na sebi više. Nema opuštanja.

LJUBAV
Tokom prve polovine oktobra bićete vrlo popularni, bez obzira na vaš trenutni emotivni status, za šta će se postarati ulazak Marsa u vaš znak 4. u mesecu. Slobodnima će naročito imponovati pažnja koju će dobijati od strane više osoba, a u toj “gužvi” izdvojiće se jedna kojoj će uzvratiti simpatije. Zauzeti će takođe biti zadovoljni svojim emotivnim životom. Sa partnerom će imati vrlo iskren odnos ispunjen nežnošću i obostranim razumevanjem. Situacija će početi da se menja tek krajem meseca. Naime, Vage koje su u braku, ili vezi, osetiće se preopterećeno. Partner će se činiti slabijim po svim pitanjima od vas zbog čega ćete steći utisak da je mnogo odgovornosti na vama. Slobodni će u istom periodu uočiti neke mane kod svoje nove simpatije, međutim, zasad će još uvek biti voljni da joj pruže šansu da se pokaže u boljem svetlu.

POSAO
Kako će Venera već 1. oktobra graditi kvadrat sa Plutonom, mnogi od vas susrešće se sa poslovnim nevoljama koje će se ogledati u problemima sa zakonom, papirologijom, kao i nedovoljnom količinom vremena da se svi predviđeni planovi neometano sprovedu u delo. Tokom druge dekade meseca, međutim, racionalnije ćete se odnositi prema sebi i svojim mogućnostima, pa ćete tako izbeći nove neprilike. Ipak, krajem meseca možete lako ponoviti greške od ranije. Period neće biti povoljan za samostalno otpočinjanje velikih projekata, niti za bilo koji vid suprotstavljanja nametnutim pravilima. Takođe, budite taktični u kontaktu sa svojim nadređenima kako ne bi na vašem primeru demonstrirali svoj autoritet.

ZDRAVLJE
Tokom oktobra bićete promenljivog zdravlja, mada će vas veći problemi na tu temu zaobići. Cirkulacija će vam biti dosta slaba, a pojedini mogu iskusiti i tegobe izazvane alergijama. Trudite se da što više budete u pokretu.


Škorpija 23.10.- 22.11.

Tokom ovog meseca jedva da ćete biti prisutni. Tek ponekad probudiće vam se radoznalost da se uključite u spoljna dešavanja, ali i takve epizode biće veoma kratkog daha. Intuitivno ćete doći do zaključka da svoju energiju sada treba da prištedite.

LJUBAV
Ukoliko ste u vezi, početak oktobra biće obeležen ljubomornim ispadima od strane vašeg partnera. Njegove reakcije, međutim, neće biti sasvim neosnovane, ali ćete vi ipak smatrati da su preterane. Istovremeno, slobodni će biti u prilici da započnu jednu strastvenu romansu koja će se vrlo brzo pokazati više štetnom nego korisnom. Venera će boraviti u vašem znaku od 8. oktobra, ali će vam svoj pozitivni upliv na ljubavnom planu pružiti tek krajem druge i početkom treće dekade meseca. Zauzeti će uspeti da izglade situaciju u aktuelnoj vezi i povrate, makar delimično, sklad u svoj emotivni odnos. Sa druge strane, slobodne Škorpije će ostvariti poznanstvo sa osobom koja se u ljubavi postavlja veoma odgovorno. Biće strpljive i prepustiće joj inicijativu.

POSAO
Početak meseca doneće vam iznenadne promene na poslovnom planu. Shvatićete da je puno toga što ste prevideli i da je potrebno da uložite mnogo više napora kako biste priveli kraju rad na jednom važnom projektu. Oko 7. oktobra, kada Merkur i Uran budu formirali opoziciju, sukobi sa poslovnim partnerima biće neminovni. Vaši stavovi biće posve različiti, međutim, i vi i oni ubrzo ćete uvideti da tekuće probleme možete da prevaziđete jedino kroz primenu kompromisnih rešenja. Sredinom meseca uspešno ćete se izboriti sa izazovima materijalne prirode. Ovo je i period u kojem ćete biti u prilici da ostvarite veću finansijsku stabilnost na duže staze. Krajem oktobra više ćete pažnje obraćati na postupke svoje konkurencije, a nešto od toga pokušaćete i sami da primenite u svom poslu.

ZDRAVLJE
Tokom prve dve dekade oktobra moći ćete da se pohvalite odličnim zdravljem. Vaš imunitet biće jak, a fizička kondicija na zadovoljavajućem nivou. Krajem meseca, međutim, smanjiće se otpornost vašeg organizma. Izbegavajte velike napore.
 

Narodni kalendar tačniji nego horoskop! Verovanja vezana za svaki mesec u godini!





Strelac 21.11.- 21.12.

Kroz oktobar pratiće vas nervoza i napetost, često i onda kada, spolja gledano, ne postoji razlog za takvo vaše psihičko stanje. Ipak, ovo je period koji može biti itekako pozitivan, ali pod uslovom da se malo više okrenete svom unutrašnjem svetu.

LJUBAV
Sa ulaskom Merkura u Škorpiju 3. oktobra, postaćete pomalo misteriozni. Ukoliko ste u vezi, moguće je da svom partneru budete sumnjivi, te će, u tom slučaju, na različite načine nastojati da preispita vašu odanost. Slobodni će biti skloni tajnim romansama sa osobama koje su zauzete. Ovaj “trend” trajaće sve do sredine meseca kada će iskren i otvoren pristup u ljubavi početi da vam nedostaje. Oni koji su u vezi, povešće konstruktivan razgovor sa partnerom i osloboditi ga nedoumica, dok će slobodni Strelčevi rešiti da okončaju svoje nedefinisane emotivne odnose jer će shvatiti da daju više nego što mogu da dobiju zauzvrat. Kraj meseca probudiće romantično raspoloženje. Atmosfera u ljubavnim vezama biće ispunjena harmonijom. Istovremeno, slobodnima će se ukazati prilika za lepo poznanstvo koje obećava.

POSAO
Tokom prve dekade oktobra, obraćaćete više pažnje na akcije vaše konkurencije. Kako biste je prestigli, u saradnji sa svojim saradnicima oformićete odgovarajuću strategiju i unaprediti svoje poslovanje. Ipak, nećete biti naročito zadovoljni učinkom svojih kolega. Smatraćete da se ne bave važnim pitanjima u dovoljnoj meri, čak da se odnose nonšalantno prema segmentima posla koje vi shvatate veoma ozbiljno. Oko 27. oktobra, kada Mars i Saturn budu obrazovali kvadrat, može doći do većih nesuglasica koje će za posledicu imati prekid određenih saradnji. Sa druge strane, ovo je period u kojem ćete moći da se pouzdate u sopstveno umeće. Sve što budete obavljali bez tuđeg upliva doneće vam uspeh.

ZDRAVLJE
Vaš imunitet će tokom oktobra biti u padu. Moraćete da uložite dodatne napore kako biste sačuvali svoje zdravlje. Možete imati problema sa raznim upalama i infekcijama. Prehlada je skoro pa izvesna.


Jarac 22.12.- 19.1.

U oktobru nećete biti naročito popularni, a ipak ćete nekako biti sveprisutni. Vaši stavovi činiće se još više krutim nego inače, vaše reči zvučaće još oštrije, a vaša pojava biće dominantna koliko i iritantna. Tako će vas barem drugi videti.

LJUBAV
Ukoliko ste slobodni, prvu polovinu oktobra posvetićete prijateljima. U ovom periodu predstoje vam nova poznanstva, pa i poneki flert, međutim niko još neće uspeti da u većoj meri zaokupi vašu pažnju. Zauzeti predstavnici znaka će se baviti različitim aspektima svoje veze. Kroz razgovor moći ćete da unapredite one segmente vašeg ljubavnog odnosa koji su se ranije činili nestabilnim. Oko 20. oktobra, kada Venera i Saturn budu obrazovali sekstil, atmosfera u vašem odnosu sa partnerom postaće i nešto romantičnija, ali ćete najveći uspeh ipak ostvariti kroz obostrano prepoznavanje pravih vrednosti i usklađivanje svojih želja sa datim mogućnostima. Slobodnima se u istom periodu može dopasti jedna osoba koju će sresti u nekom od svojih noćnih izlazaka. Nećete se ustručavati da načinite prvi korak ka bližem upoznavanju.

POSAO
Od ulaska Merkura u Škorpiju 3. oktobra, počećete više pažnje da obraćate na prednosti i mane koje su sastavni deo vaših postojećih saradničkih odnosa. Bićete raspoloženi za sve oblike timskog rada, međutim, na tom planu suočićete se i sa određenim izazovima. Iako ćete lično smatrati da ste u poslu “fleksibilni” i spremni na kompromis, vaše radno okruženje drugačije će protumačiti vaš nastup. Važne dogovore ćete sredinom meseca ipak uspeti da postignete, ali će oni još uvek biti nezvanični. Tokom treće dekade oktobra najbolje ćete se provesti ako ne postavljate suvišna pitanja. Takođe, nemojte širiti važne informacije, posebno one koje budete dobili od osoba koje su na višem položaju od vas.

ZDRAVLJE
U oktobru ćete se osećati dosta dobro. Veće zdravstvene tegobe zaobilaziće vas u širokom luku. Cirkulacija vam može biti blago usporena, međutim, opšte stanje vašeg organizma biće stabilno. Ipak, krajem meseca čuvajte se od fizičkih povreda.


Vodolija 20.1.- 19.2.

Budite spremni da vas tokom oktobra mnogi ispravljaju i ubeđuju vas u neispravnost vaših životnih stavova i opredeljenja. Više puta će se dogoditi da se neko vaše dobro delo protumači sasvim pogrešno. Gledajte na koga ćete trošiti svoje vreme i energiju.

LJUBAV
Tokom prve polovine oktobra na ljubavnom planu ne predstoje vam naročito lepa dešavanja. Ukoliko ste slobodni, a postoji neko ko vam se dopada, možete steći utisak da koliko god se trudili dotičnoj osobi nećete uspeti da skrenete pažnju na sebe. Kod zauzetih mogu se javiti nevolje izazvane uzajamnim nepoverenjem. I vi i partner saznaćete jedno o drugom određene pojedinosti koje vam se neće dopasti i koje će se negativno odraziti na trenutnu atmosferu u vašoj vezi. Kako će Sunce 23. oktobra ući u Škorpiju, naći ćete se u prilici da objektivnije sagledate svoju ljubavnu situaciju. Slobodnima će se povratiti samopouzdanje. Svojom energijom privlačiće suprotni pol, a to će im doneti nova i lepa poznanstva. Sa druge strane, zauzeti će uspeti da prevaziđu nesporazume sa voljenom osobom, ali samo ako budu bili spremni da prihvate opravdanu kritiku na svoj račun.

POSAO
Prvu polovinu meseca treba da iskoristite za planiranje budućih poslovnih poteza i razvijanje strategije koja će po mnogo čemu morati da se razlikuje od vaše prethodne. U ovom periodu nesuglasice sa kolegama biće česte. Takođe ćete imati poteškoća da ispratite zadate vremenske rokove, a da istovremeno svoje zadatke izvršite na zadovoljavajućem nivou, što će vam stvarati još veću napetost. Od sredine meseca raspoloženje će vam popraviti pozitivan razvoj događaja na polju finansija. Ovo je ujedno i vreme pogodno za veća ulaganja, pa i preduzimanje nekih rizičnijih poslovnih poteza. Budući da će 31. oktobra Merkur započeti svoj retrogradni hod, nastojte da sve važne pregovore obavite pre tog datuma.

ZDRAVLJE
U prve dekade oktobra nećete imati nikakvih problema sa zdravljem jer će vaš imunitet biti vrlo otporan. Prijaće vam boravak na svežem vazduhu uz laganu rekreaciju. U trećoj dekadi meseca čuvajte se prehlade.


Ribe 20.2.- 20.3.

Tokom većeg dela oktobra osećaćete se kao da vam psiha “luduje”, a da telo nema snage da se pokrene i isprati sve te uzburkane misli. Ovo je period u kojem možete štošta saznati o sebi, pa ukoliko vas to zanima, tim bolje.

LJUBAV
U prvih nekoliko dana oktobra privlačićete pozitivna dešavanja na polju ljubavi. Zauzeti predstavnici znaka imaće odličnu komunikaciju sa partnerom, a ni romantike u njihovom emotivnom odnosu neće nedostajati. Slobodni će flertovati sa nekoliko osoba putem društvenih mreža, a postoji mogućnost i da se jedan njihov prijateljski odnos pretvori u nešto više. Kvadrat Merkura i Urana 7. u mesecu, međutim, može vam doneti negativna iznenađenja. Oni koji su u vezi mogu bez ikakvog dobrog razloga započeti raspravu sa partnerom koja će zatim preći u veću svađu. Slobodne Ribe, sa druge strane, mogu iskusiti ignorisanje od strane osobe koja im se dopada. Ipak, druga polovina oktobra smiriće “loše strasti”. Zauzeti će opet početi da “cvrkuću” u partnerovom društvu, dok će slobodni imati mnogo više uspeha u zavođenju. Krajem meseca mnogi od vas imaće priliku za ulazak u skladnu vezu.

POSAO
Početak meseca donosi vam nedaće na polju finansija koje će doći kao posledica vašeg neumerenog trošenja. Ovu situaciju ćete ipak uspeti relativno lako da prevaziđete jer ćete ubrzo preduzeti potrebne mere štednje. Nastavak meseca biće veoma povoljan za sve Ribe koje na bilo koji način sarađuju sa inostranstvom. Takođe, ovo je period kada ćete početi da pravite velike planove i formirate poslovnu strategiju za budućnost. Uspeh vas neće zaobići, ali pod uslovom da se zasad koncentrišete na “teoriju”. U praksi neke vaše zamisli još uvek neće biti moguće. Oko 28. oktobra, kada Sunce i Uran budu bili u opoziciji, moraćete da uložite dodatne napore kako biste važne poslovne pregovore uspešno priveli kraju. Budite vrlo taktični u komunikaciji sa saradnicima. Postoji mogućnost da se vaše reči pogrešno protumače.

ZDRAVLJE
Uz dodatan oprez, vaše zdravstveno stanje tokom oktobra biće stabilno. S obzirom da ćete biti zimogrožljivi i skloni prehladi, konzumiranje čajeva i drugih toplih napitaka vrlo je preporučljivo. Takođe, ne izlažite se velikim fizičkim naporima bez preke potrebe.

Viber

Autor: Astrolog Nataša Paunovski
Izvor: Astro Luna

Povezane vesti:


>