Zdravlje

Ljubav

Najbolji sok za jačanje imuniteta

Jedna doza vitamina dnevno vam može pomoći da se zaštitite od gripa i virusa koji vrebaju. Dajemo vam predlog za recept koji će vas zaštititi ali i osvežiti. 

Najbolji sok za jačanje imuniteta Svet Plus


U ovo doba godine virusi vrebaju iza svakog ćoška. Gužve u prevozu, na poslu, školi vam sigurno odmažu no ako budete konzumirali minimum 3x nedeljno sok koji smo pripremili za vas, nema zime, bićete zaštićeni. 

Dr nutricionizma, Marizela Šabanović naglašava da se slični napitci, radi boljeg i jačeg efekta, mogu konzumirati i svakoga dana dok je baza od pomorandže i djumbira idealna kombinacija. 

"Sok od narandže je pun vitamina C, antioksidansa za koji je poznato da utiče na jačanje imuniteta. Takodje je bogat i vitaminima iz B grupe. Posebno su važni pigmenti iz grupe flavonoida te karotenoidi. Medjutim, cedjenjem se gube vlakna i povećava se koncentracija šećera te kalorijska vrednost jedne porcije. Zato je važno ne preterivati već jednu čašu sveže cedjenog soka uklopiti u svoj jelovnik" naglašava dr Marizela. 

Mi smo kao bazu uzeli, po Marizelinoj preporuci, narandžu i djumbir a ostalo smo dodali po sopstvenom nahodjenju i ukusu. *Recept je za 2 osobe.

Recept:

1 narandža
1/2 limuna
djumbir veličine pola prsta
1 breskva 
prstohvat molevene kurkume

Priprema:

Narandžu, limun i breskvu stavite u sokovnik i iscedite sok. Djumbir izrendajte i dodajte malo kurkume.
Promešajte. Vaša vitaminska bomba za imunitet je spremna. 

 

Viber

Autor: Susnyarusa
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>