Region

Svet

Region

Srce zločina: Ko je odgovoran za ubistvo koje je potreslo Srbiju? (VIDEO)

Šta je sve potrebno uraditi da bi se od jednog traga sa mesta ubistva stiglo do presude? Ko je odgovoran za ubistvo koje je potreslo Srbiju? Radio-televizija Srbije od utorka, 24. septembra, na svom prvom programu emituje „Srce zločina“  - igrano dokumentarni serijal koji se bavi temama iz crne hronike. 

Srce zločina: Ko je odgovoran za ubistvo koje je potreslo Srbiju? (VIDEO) Screenshoot/Youtube




Rekonstrukcije slučajeva snimane su na autentičnim lokacijama, sa akterima koji su, u velikom broju slučajeva , i sami učestvovali u istragama. Priče su ilustrovane i sudskom i policijskom dokumentacijom - fotografijama, snimcima i dokumentima. 

Neki zločini su priča za sebe, a neki su poslužili kao povod za analizu sličnih situacija i problema koji dovode do nasilja, ubistava i drugih krivičnih dela. 

Sagovornici su svedoci zločina, žrtve, policajci, sudije, tužioci, advokati, doktori, psiholozi, forenzičari, predstavnici državnog i nevladinog sektora. 



Prva epizoda:

Inspektorima niške policije u decembru 2005. godine prijavljen je nestanak petnaestogodišnjeg dečaka. Situacija je postala ozbiljna kada se njegovim roditeljima javio nepoznati muškarac i tražio otkup. Do primopredaje novca nije došlo. Telo otetog mladića pronađeno je nekoliko dana kasnije. U prvoj epizodi emisije "Srce zločina" videćete ko je odgovoran za ubistvo i da li je zločin mogao da bude sprečen.



Urednik emisije: Veljko Medić
Reditelj: Todor Popov 
Od 24.09, utorkom u 22.00 na RTS 1


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>