Style

Ljubav

Orah moćno sredstvo za nedostatak joda, smirenje i mršavljenje! (RECEPT)

Orasi su daleko zdraviji od brazilskih oraha, pistaća, pekan oraha, kikirikija, badema, makadamija, lešnika - poručuju lekari. Polažete li ispite na fakultetu ili radite odgovoran posao, orasi će poboljšati memoriju i koncentraciju, ako ste na dijeti oni će u najtežim trenutcima ugasiti glad. Uvrstite li ovu namirnicu na dnevni meni, pozdravite se sa stresom i upalama... Orah je moćno sredstvo za nedostatak joda, smirenje i mršavljenje!

Orah moćno sredstvo za nedostatak joda, smirenje i mršavljenje! (RECEPT) Svet Plus



Orah je poznat po svojim lekovitim svojstvima, zaista je jedinstven zbog same činjenice da se od njega može iskoristiti i ljuska, i jezgro i listovi.

Narodna medicina koristi sve delove oraha, od jezgra do lista, za pripremu raznih tinktura i preparata. Raspon primene takvih lekova je veoma širok, ali njihova upotreba mora biti vrlo pažljiva.

Ljuska od oraha!

Tamno smeđe pregrade koje se nalaze zajedno sa jezgrom u orahu su bukvalno “suvo zlato”. Obiluju jodom, kao uostalom i ceo orah. Osobe koje pate od nedostatka joda su trudnice, porodilje, kancelarijski radnici koji veliki deo vremena provode pored kompjutera. Nedostatak joda često imaju i stariji ljudi oba pola.
 

Ružina vodica - turski recept za moćno sredstvo protiv bora i virusa!



Teško je dobiti dnevnu dozu joda iz hrane koju konzumiramo, posebno uzevši u obzir užurbani život koji vodi većina ljudi, zato je dodatak veoma bitan. Napitak koji se pravi od smeđih pregrada iz oraha, vraća telu potrebnu dozu joda.

Potrebno vam je:

pola šolje pregrada
četvrtina iste šolje vode

 

Vruća jabukovača, ukusno piće za mršavljenje!





Pomešajte i stavite na šporet da provri, na tihoj vatri treba da krčka još deset minuta, Kada se potpuno ohladi, sipajte tečnost u teglu i ostavite da stoji u frizideru. Napitak koristite 5 do 10 minuta pre jela, tri puta dnevno ali samo po jedan gutljaj.

Osim što leči nedostatak joda, ovaj čaj pomaže i pri mršavljenju jer je pravi “lek” za višak kilograma. Pored toga pomaže pri jačanju imuniteta, sređivanju nervnog sistema, oslobađanju od prekomerne nervoze i razdražljivosti, suzbijanju nesanice.

Zatvor, dijareja, živci...

Jednu kašiku pregrada iz oraha prelijte sa 200 ml rakije. Smesu držite na tamnom tokom dve nedelje. Svaka dva dana promešajte/promućkati ovaj lek. Procedite ga nakon 14 dana i pijte po jednu kašičicu 2 do 3 puta dnevno. Lečenje traje dve nedelje.

Ukoliko imate ozbiljnih zdravstvenih problema, pre korišćenja se obavezno posavetovati sa lekarom.
 

Gospin plašt, već svojim oblikom skreće pažnju! Virak spas za žene!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>