Region

Svet

Sećanje na Milana i Magi! EKV tribute projekat - Deca iz vode! (VIDEO)

Sećanje na Milana i Magi u KST-u! EKV tribute projekat - "Deca iz vode"! Koncert koji je grupa Ekatarina Velika odsvirala na leto  1994.godine u rasprodatoj bašti KST-a bio je ujedno i njihov poslednji beogradski koncert. Od tada je prošlo 25 godina a sećanje na njega i Margitu Stefanović Magi koja je uz Milana bila jedini član grupe od početka do kraja i dalje živi u srcima poklonika njihove muzike. 

Sećanje na Milana i Magi! EKV tribute projekat - Deca iz vode! (VIDEO) PromoEKV tribute projekat "Deca iz vode" održaće koncert sećanja na Milana i Magi i obeležiti 25 godina od poslednjeg beogradskog koncerta EKV-a 19.septembra u 22.30h u bašti KST-a. 

Koncert koji je grupa Ekatarina Velika odsvirala na leto  1994.godine u rasprodatoj bašti KST-a bio je ujedno i njihov poslednji beogradski koncert. Od tada je prošlo 25 godina a sećanje na njega i Margitu Stefanović Magi koja je uz Milana bila jedini član grupe od početka do kraja i dalje živi u srcima poklonika njihove muzike. Udruženje "Deca iz vode", koje okuplja kreativne osobe i poštovaoce dela Milana i Magi, manifestacijama u gradovima širom bivše Jugoslavije čuva sećanje na njih i reafirmiše stvaralaštvo grupe EKV putem projekcije spotova, filmova, fotografija i koncertnog izvođenja njihovih pesama. Ovog puta, ljubitelji muzike EKV-a okupljaju se 19. septembra u bašti KST-a na tribute koncertu pod nazivom "Sećanje na Milana i Magi". Pored godišnjice Milanovog rođenja (21.09.1958) i godišnjice Margitine smrti (18.09.2002.) ovom prilikom biće obeležena i 25. godišnjica njihovog poslednjeg beogradskog koncerta, na istom mestu gde je i održan. 

„Veliko nam je zadovoljstvo i čast što će se kao specijalni gost pojaviti i Boško Stanojević Bole, poslednji basista EKV-a koji je svirao na tom koncertu“ - kažu Deca iz vode i dodaju:

„On će najpre evocirati uspomene na Milana i Magi, kao i na taj koncert, a kasnije i svirati zajedno sa nama. Bole je danas basista grupe Kanda, Kodža i Nebojša, a pored toga drži časove gitare u KST-u.“

Pre koncerta na velikom video bimu biće prikazani spotovi i fotografije koje su uradili članovi udruženja "Deca iz vode" a posetioci će čuti i kraće intervjue sa gostima. Pored repertora koji obuhvata sve najveće hitove i najbolje pesme EKV-a sa svih albuma, specijal ovog koncerta biće i nekoliko pesama koje će biti odsvirane akustično, baš kao što su nekad Milan i Magi radili na EKV unplugged nastupima. Po završetku koncerta DJ Matinee i Vule nastavljaju manifestaciju uz žurku do 4h.

Ulaznice su u pretprodaji po promo ceni od 400 din u Felix shop-u (TC Sremska), Yugovinyl store-u (Cetinjska 15) i KST-u.  

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>