Ostalo

Sme�no

Medene paprike: Slatko-kisela zimnica koju ćete obožavati!

Vreme je za pripremu zimnice, a ovo je jedna od ideja koja će vam se definitivno jako svideti. Ništa "slađe" u životu niste probali. U pitanju su medene paprike - slatko- kisela zimnica koju ćete obožavati!

Medene paprike: Slatko-kisela zimnica koju ćete obožavati! Screenshoot/Youtube



Za tri tegle zapremine 3 litra potrebna vam je sledeća količina sastojaka:

Na jednu litru vode potrebno vam je 8 kg crvenih paprika, 200 gr meda, 2 vinobrana, 1 konzervans, 80 ml esencije, 100 gr šećera, 150 gr soli, malo bibera u zrnu, lovorovog lista u količini po želji.

Priprema:

U lonac od 6 litara staviti vodu i u nju sve sastojke osim esencije pa pustiti da povri. Zatim skloniti sa šporeta pa staviti i esenciju. Promešati, vratiti na šporet, a onda dodavati šaku po šaku prethodno opranih i očišćenih paprika. (skida se peteljka i vadi seme, paprike ostavite cele) Dovoljno je tek toliko vremena da paprika samo promeni boju, a onda je vaditi iz lonca i dodavati nove paprike dok se sve ne prokuvaju i ocede. Prokuvane pa oceđene paprike staviti u treći sud i naliti ih tečnošću od kuvanja i tako ostaviti da odstoje 12 sati.
 

Zimnica kao lek: Paradajz iz flaše, bez kuvanja! (RECEPT)



Najidealnije je da ovo radite uveče kako bi preko noći odstojale. Sledećeg dana okrenuti paprike u novom sudu i pustiti da odstoje još 6 sati. Nakon isteka vremena dobro ih ocedite i ređajte u prethodno sterilisane tegle sa po 2 lista lovora u svakoj. Paprike će same pustiti tečnost koju su upile, ali možete doliti i malo one tečnosti u kojoj su se kuvale i odstajale.
 

Meksička salsa! Ukusna zimnica u tegli!

Cvekla kao zimnica i lek! Najzdravija salata na svetu!

Još ideja za pripremu zimnice pogledajte OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>