Lepota

Ljubav

Zdrava i duga kosa! Pridržavajte se ovih saveta!

Duga kosa deluje ženstveno i mnoge žene čeznu za njom, ipak ne polazi od ruke svima da dostignu željenu dužinu i kvalitet. Zdrava i duga kosa, moguće je! Pridržavajte se ovih saveta!

Zdrava i duga kosa! Pridržavajte se ovih saveta! Svet PlusFrizeri su saglasni da je moguće učiniti da kosa bude zdrava od korena do krajeva, što će omogućiti da se ona ne kida, a samim tim će brže da raste. Zdravo teme glave je ključ za zdravu u jaku kosu. Trebali biste posebno da vodite računa o stanju korena kose i samom vlasištu. 

Kada perete kosu obratite pažnju da to radite temeljno i dobro očistite sve izmurle ćelije i nečistoću kako biste omogućili koži glave da diše.


Kako ishrana utiče na rast i kvalitet kose?


Zdrava ishrana je od vitalne važnosti za zdravlje i izgled kose baš kao i za kožu. Proteini i složeni ugljeni hidrati su ključni za održavanje dobrog kvaliteta  kose, zato vodite računa da ih uključite u ishranu.
 

Kosa: Četiri nijanse koje će biti HIT ove jeseni!


Proteine unosite konzumiranjem ribe, jaja, mesa, mahunarke.


I ugljeni hidrati su važni. Obezbedite ih kroz unos smeđeg pirinča, tosta od celog zrna ili ovsene kaše.

"Ako pijete previše alkohola i pušite, verovatno ćete uticati na nivo vitamina C", navode frizeri.  Preporuka je da u svoju ishranu uvrstite kivi, pomorandže i brokoli.

 
Vitamini D, koji se nalaze u lisnatom zelenilu i kelju i vitamini E, koji se nalazi u bademima, slatkom krompiru i avokadu, takođe će podstaći rast kose. Dodaci ishrani i dodatan unos vitamina može da bude od koristi. Postoji nekoliko ključnih hranljivih materija koje su nam potrebne kako bismo ubrzali rast:

 

Gvožđe

Studije su otkrile da nedostatak gvožđa pogađa skoro 25 procenata svetske populacije, a on je od suštinskog značaja za zdravu kosu. 

 


Cink i vitamin B12

Ovo su osnovni sastojci za kosu, a dodatak B12 posebno je važan za vegane jer se nalazi samo u životinjskim proizvodima. Oba vitamina pomažu u proizvodnji novih ćelija kose.


Esencijalne amino kiseline

Amino kiseline su proteini, a naša kosa je napravljena od proteina, pa se njihov unos preporučuje.

 

Vitamin D

Vitamin D ima snažan uticaj na rast kose, jer svaki folikul dlake sadrži hormon receptora vitamina D

 

Šta možete učiniti da sprečite lomljenje kose?

Izbegavajte rigorozne dijete i nezdravu ishranu. Restrikcija određenih namirnica loše utiče na stanje kose i prouzrokuje njeno opadanje i lomnjenje.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Stil


>