Region

Svet

Region

Oskar: Još dva domaća filma prijavljena na konkurs!

Oskar: Još dva domaća filma prijavljena na konkurs i to na dan kada se konkurs završava! Ranije je objavljeno da su filmovi "Kralj Petar Prvi" i "Delirijum tremens" jedini kandidati, ali su poslednjeg dana prijavljivanja pristigla još dva.

Oskar: Još dva domaća filma prijavljena na konkurs! Screenshoot/Youtube



Konkurs za prijavljivanje domaćih filmova za kandidaturu za Oskara je istekao, a poslednjeg dana prijavljena su još dva ostvarenja, prenose "Novosti".

Ranije je objavljeno da su filmovi "Kralj Petar Prvi" i "Delirijum tremens" jedini kandidati, ali su poslednjeg dana prijavljivanja pristigla još dva.

To su filmovi "Slučaj Makavejev ili proces u bioskopskoj sali" Gorana Radovanovića i "Reži" Koste Đorđevića.

Prvi film je dokumentarac, jer i oni odnedavno mogu da budu kandidati, i svojevrsna je analiza titoizma, zasnovana na audio-trakama javne rasprave o Makavejevom filmu "Misterije organizma" u novosadskoj Areni 1971. godine. Drugi je film o jednom danu u životu tinejdžerke.

Uskoro se očekuje zasedanje komisije koja, po novim pravilima Američke filmske akademije, čine 24 člana čija su imena dostavljena Amerikancima pre raspisivanja konkursa. Kandidat se bira većinom glasova.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Novosti

Povezane vesti:


>