Region

Svet

Vuk Kostić srećan i ponosan: Moj otac to zaslužuje!

Glumac Vuk Kostić srećan i ponosan zbog ulice u Zemunu koja nosi ime njegovog pokojnog oca - Mihajlo Kostić Pljaka. Moj otac to zaslužuje!

Vuk Kostić srećan i ponosan: Moj otac to zaslužuje! Screenshoot/Instagram
Otac Vuka Kostića, pokojni glumac Mihajlo Kostić Pljaka, od koga je mladi umetnik i nasledio talenat, dobio je ulicu u Zemunu. Pljakino ime sada krasi posebno mesto u prestonici, a njegov sin kaže da ga je ova vest obradovala.

"U familiji smo imali velikih ljudi i hajduka računajući majčinu i očevu stranu familije. Ja sam četvrta generacija fakultetski obrazovana, što u današnje vreme koga boli uvo, ali nikad niko nije dobio ulicu. Veoma sam srećan i ponosan. Mislim da je moj otac zbog svega što je uradio za kulturnu scenu Jugoslavije zaslužio da je dobije" - kratko je rekao Vuk za “Blic”.

Pljaka je bio glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a igrao je u velikom broju domaćih filmova i serija. Karijeru na filmskom platnu započeo je 1957. ulogom tabadžije u ostvarenju “Subotom uveče”, potom je usledio film “Kozara”, onda “Deveti krug”, nakon toga “Povratak otpisanih” i mnogi drugi. Poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji “Đeneral Milan Nedić” (1999). Svoju karijeru uspešno je gradio i u pozorištu. Inače, Mihajlo Kostić Pljaka preminuo je 2001. godine nakon duge borbe sa opakom bolešću. On je izgubio borbu sa leukemijom, od koje je preminuo u 67. godini života, što je najteže palo njegoim sinovima Vuku i Nestoru, ali i supruzi Gordani.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Blic

Povezane vesti:


>