Region

Svet

Željko Samardžić: Hašimoto mi je promenio život ali Kotor mi još prija!

Željko Samardžić letnje dane provodi u Kotoru gde uživa na svom brodu, a sada je progovorio i o svom privatnom životu. Hašimoto mi je promenio život ali Kotor mi još prija!

Željko Samardžić: Hašimoto mi je promenio život ali Kotor mi još prija! Screenshoot/InstagramŽeljko samardžić ističe da je Kotor njegova nirvana i da tu ima kuću, kao i da je svojim naslednicima kupio stanove. U zalivu obožava da peca ribu, međutim ne voli da sprema:

"Hašimoto mi je promenio život, ali Boka Kotorska mi još prija. Kotor je moja nirvana. Ne znam da spremam ribu, ali volim da ribam. Ovde uživam celo leto, a verovatno ostajem do oktobra."

Hashimoto tireoiditis je autoimuno oboljenje štitne žlezde. Ovde dolazi do upale štitne žlezde usled poremećaja imunog sistema. Dakle, imuni sistem svojom greškom razvija antitela koja napadaju štitnu žlezdu. Tako Hashimotov tireoiditis karakteriše prisustvo tireoidnih antitela u cirkulaciji, što posledično dovodi do poremećaja funkcije tireoidne žlezde.

Naziv ovog oboljenja je po japanskom lekaru i naučniku Hakaru Hašimotou, koji ga je prvi i opisao, još 1912. godine, pa je u njegovu čast nazvana Hašimoto tireoiditis. Uzroci nastanka ove bolesti još uvek nisu u potpunosti razjašnjeni, što se takodje odnosi i na sve ostale autoimune poremećaje. U do sada poznate uzroke svrstavaju se:

virusne i bakterijske infekcije
psihofizički stres
zračenje
nasledjena predispozicijaŽeljko Samardžić je komentarisao i aktuelnu situaciju na muzičkoj regionalnoj sceni i istakao da nema niše protiv novih muzičkih pravaca i da najviše na svom brodu voli da sluša Nikoliju i Relju:

"Na brodu najviše volim da slušam Nikoliju i Relju. Zaista nemam ništa protiv novih muzičkih pravaca, sviđa mi se sve to. Moja ćerka je počela da se bavi muzikom, međutim povukla se iz posla iz njoj znanih razloga"
 

Andreana Čekić se nije pojavila na nastupu! Nikome se nije javljala!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Pink

Povezane vesti:


>