Region

Svet

Sirotinjsko jelo koje je obožavao Dragan Nikolić! Spremao ga je sam!

Uživao je u hrani ali se nije mnogo "motao" po kuhinji. Sirotinjsko jelo koje je obožavao legendarni glumac Dragan Gaga Nikolić! Spremao ga je sam i uvek jeo uz pivo!

Sirotinjsko jelo koje je obožavao Dragan Nikolić! Spremao ga je sam! Screenshoot/InstagramIako je voleo da uživa u dobroj hrani, Gaga Nikolić se nije mnogo motao po kuhinji, međutim, kako je jednom izjavio, znao je dobro da napravi palačinke, ali  i da spremi morsku i rečnu ribu:

"Zimi volim krompir iz rerne isečen na pola sa kajmakom, slaninom i pivom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš mašinu."

Ovak krompir u nekim mestima zovu “pole” ili “polutke”, a recept je više veoma jednostavan. potreban vam je krompir, kajmak, so i slanina.

Nekoliko krompira dobro operati i bez guljenja kore iseci na pola po dužini. Posložiti krompir tako da je zaobljeni deo na dnu pleha u rerni. Dobro posoliti i peći 15-20 minuta u rerni. Na još vruć krompir stavite kašičicu kajmaka i parče slanine.  I naravno, kao Dragan Nikolić probajte ovo jelo uz pivo!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>