Svet

Region

Snimak Whitesnake benda i publike obišao svet! Jači od oluje! (VIDEO)

Jači od oluje! Snimak završnice "Whitesnake" koncerta na Tašmajdanu na kojem bend i publika odbijaju da se povuku pred jakom kišom i olujom obišao svet!  ’’Dejvide, Srbine!’’ ori se iz hiljada grla i zaista – Coverdale kao da poseduje onaj naš inat, prkoseći žestokom nevremenu i odbijajući da napusti binu dok ne izvede pesmu do kraja.

Snimak Whitesnake benda i publike obišao svet! Jači od oluje! (VIDEO) Foto: Nemanja Đorđević




Sinoćnji Whitesnake koncert na stadionu Tašmajdan glavna je tema srpskih, regionalnih i svetskih medija – ne pamti se da je ijedan bend odbio da se povuče sa bine usled jake kiše i oluje koja je juče zahvatila Beograd. 

Društvene mreže su gorele od čestitki Davidu Coverdaleu i Whitesnakeu, kao i srpskoj publici, dok su mnogi profesionalci ocenili da je nastup na bini natopljenoj vodom i pod udarima kiše i olujnog vetra bio ’’ludost u kojoj je pravo čudo da niko iz benda nije poginuo’’.

Na zabrinute komentare prijatelja i fanova na Twitteru, David Coverdale je šeretski odgovorio: ’’Ništa ne može da zaustavi Zmije... I ništa ne može da zaustavi našu  publiku!!!’’

A sve je izgledalo kao da će ovo biti savršen letnji koncert – prepun stadion, vidno raspoložen Coverdale i publika koja je od početka do kraja uglas pevala hitove – ’’Bad Boys’’, ’’Slide It In’’, ’’Is This Love’’, ’’Ain’t No Love In The Heart Of The City’’, te neverovatna energija koju su bend i fanovi razmenjivali tokom nastupa.

Negde u osamdesetom minutu koncerta, tokom izvođenja numere ’’Here I Go Again’’, olujni oblaci se se preteći nadvili nad Tašmajdanom, a munje i vetar su nagoveštavali veliko nevreme.

Iako je, po pravilima, već tada trebao da napusti binu, David Coverdale je zapevao ’’Stil Of The Night’’ povevši fanove u neverovatnu avanturu – kiša je lila kao iz kabla, najviše zasipajući upravo slavnog pevača i gitaristu Reba Beacha, dok je klavijaturista Michele Luppi pokrio glavu i klavijature ciradom i nastavio da svira.

Bina se očas posla natopila vodom, dok su izbezumljeni tehničari trčali po istoj pokušavajući da drže situaciju pod kontrolom. 

Ne zna se gde je bila luđa i usijanija atmosfera – na bini ili u publici – Coverdale koji uprkos kiši koju kao da su šmrkom polivali po njemu nazdravlja srpskim fanovima dižući čašu u vis i obožavaoci koji odbijaju da pobegnu, pevajući ’’Still Of The Night’’ iz sve snage, bodreći bend koji mokar do gole kože svira kao da se ništa ne dešava.

’’Dejvide, Srbine!’’ ori se iz hiljada grla i zaista – Coverdale kao da poseduje onaj naš inat, prkoseći žestokom nevremenu i odbijajući da napusti binu dok ne izvede pesmu do kraja.



Zahvalivši se publici na srpskom i engleskom, slavni pevač stavlja ruku na srce i klanja se našim fanovima, znajući da će ovaj koncert ući u istoriju kao (ne)školski primer profesionalizma i posvećenosti obožavaocima.

Za sinoćnji rasprodat koncert tražila se ulaznica više, a u publici – jer je organizator naglasio da nema VIP tretmana – viđena su mnoga poznata imena iz javnog i kulturnog života prestonice. Kuriozitet je da su koncertu prisustvovali i članovi poznatog benda Dead Can Dance, koji večeras nastupaju u Sava Centru.

Snimak pogledajte OVDE.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>