Lepota

Ljubav

Kako ukloniti uporne fleke od sunca po licu! Prirodni lek!

Kako ukloniti uporne fleke od sunca po licu! Prirodni lek! Često ste čuli za fleke od sunca po licu. Istina, mnogo ljudi pati od sunčevih pega. To je čest uzrok brige mnogih žena. To čini vašu kožu manje lepom. Pa šta su zapravo fleke od sunca? Reč sama objašnjava značenje!

Kako ukloniti uporne fleke od sunca po licu! Prirodni lek! Photo by Key Notez



Štetni zraci uzrokuju fleke od sunca. Ultraljubičasto delovanje sunčevih zraka uzrokuje pojavu mrlja. Takođe se nazivaju i tamne mrlje ili smeđe mrlje. Sunčeve pege nastaju kada izađete na sunce, odnosno to se događa kada je telo izloženo štetnim zračenjima sunca.

Sunčeve pege sadrže manje količine melanina. Melanin proizvode melanociti. Prekomerna količina melanina takođe je loša za kožu. To će učiniti vašu kožu tamnijom. Onda je reč o hiperpigmentaciji. Možda ste nesrećni zbog ovih tragova na licu i pitate se kako ukloniti fleke od sunca? Nemojte brinuti više, jer rešenje postoji.

Najbitnije je da pre svega, uvek na lice nanesete zaštitni faktor 50 pre izlaganja suncu. Ukoliko provodite više sati na suncu, postupak ponavljajte na svaka dva sata.

Što se skidanja fleka tiče, na tržištu postoji mnogo dobrih preparata ali i onih koji vam neće doneti baš nikakvu korist. Budite oprezni pri kupovini, a najbolje je da čujete iskustva drugih o tim kremama. Pre svega, te kreme nisu jeftine ali svakako vredi pokušati.



Ukoliko niste spremni na to da izdvojite odmah veću količinu novca, pokušajte sa prirodnim lekovima:

Jabukovo sirće

Postoji mnogo prirodnih tretmana protiv fleka od sunca na licu, jer su pouzdani i  pomažu koži da se bori protiv štetnih zraka sunca.


Kesice zelenog čaja

Zeleni čaj je dobar za zdravlje. Deluje vrlo dobro na koži lica. Zeleni čaj bogat je antioksidansima. Pomaže kod lečenja oštećenja sunca na koži.

Morate koristiti čajnu kesicu uz pravilnu negu. Ne bi trebalo da bude puno trenja sa kožom, jer to može dodatno stvoriti probleme. To je odličan lek za vaše fleke od sunca.

Umočite kesicu zelenog čaja u ključalu vodu neko vreme. Stisnite kesicu čaja u pamučnu krpu. Utrljajte natopljenu pamučnu krpu preko tamnih mrlja  dva puta dnevno. Pazite da nežno nanosite na kožu.


Sok od limuna

Sok od limuna koristi se već vekovima kao kućni lek. Deluje veoma efikasno protiv sunčevih pega. Postoji kiselina u limunovom soku. Kiselina deluje protiv fleka od sunca. 

Stisnite nežno svež sok od limuna. Nanesite ga nežno na mesta gde se nalaze fleke. Koristite pamučni tufer dok nanosite sok od limuna na kožu. Ostavite nekoliko minuta. Ponovite postupak tri puta nedeljno. Može da se desi da osetite blago peckanje po licu. U tom slučaju, možete slobodno razrediti sa malo vode.

Aloe vera sok kako bi rešili problem fleka od sunca na licu

Aloe vera je najbolji prijatelj za kožu. Ima mnogo isceliteljskih sposobnosti. Deluje protiv kožnih oštećenja i veoma uspešno uklanja sunčeve pege na licu. Prednosti aloe vere bile su godinama nepoznate, ali sada se sa sigurnošću zna da je to dobar kućni lek.

Možete koristiti aloe vera sok. Takođe možete koristiti aloe vera ekstrakte. Pobrinite se da je biljni proizvod. Možete dodati vitamin E kako biste dobili najbolje rezultate.

Uzmite aloe vera gel u čajnu kašičicu. Dodajte vitamin E ako želite. Nanesite na fleke od sunca na licu. Ostavite 20-30 minuta, a zatim isperite čistom vodom. Ponovite postupak dva puta nedeljno.

Lubenice

Lubenica je dobra za kožu i ima učinke hlađenja. Bogat je sadržaj vode i ima svojstva protiv starenja. To je jedan od najboljih korektora fleka na licu. Bogat je vitaminom A, B i C.

Koristi se kao kućni lek, ali sporo daje rezultate. Potrebno je vreme da se uklone sve fleke od sunca na licu. Ali budite uporni, jer je veoma delotvoran.

Izvadite unutrašnji deo lubenice u činiju. Nanesite na kožu direktno. Operite  nakon 30 minuta čistom vodom. Ponovite postupak najmanje 3 puta nedeljno.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>