Region

Svet

Van Gogh novi album i knjiga - More bez obala! (VIDEO)

Posle višenedeljnih promocija po gradovima širom Srbije i regiona, sinoć je u klubu Wurst Platz održana i poslednja u nizu, velika beogradska promocija novog - desetog studijskog albuma (CD i LP) i knjige grupe Van Gogh pod nazivom „More bez obala“.

Van Gogh novi album i knjiga - More bez obala! (VIDEO) Promo



Ova, kako je autor opisuje "čulna knjiga", uz stihove sadrži i  fotografije Zvonimira Đukića Đuleta, kao i novi album benda i koncertni DVD. Na promociji je predstavljen i kolekcionarski transparento plavi vinil, u izdanju izdavačke kuće "Fidbox" u ograničenoj seriji od 250 hologramski numerisanih primeraka. 

Predstavljanju jubilarnog albuma grupe Van Gogh, prisustvovali su brojni fanovi, prijatelji grupe, ličnosti iz sveta muzike i umetnosti, kao i mnogobrojni mediji koji su nakon kratkog obraćanja članova grupe uživali u jednočasovnom live nastupu iznenađenja, simbolično nazvanom „Roka - Rola“. Energični nastup zagrejao je publiku, koja u živoj interakciji sa Đuletom i bendom, ni ovoga puta nije odolela njihovoj eksplozivnoj vibraciji.

Horski se pevalo, a "Wurst Bar" je podrhtavao uz ritam pesama kako sa novog albuma „Za suze nema vremena“, „Više te ne volim ko pre“; „Gotovo je sve“; „Možda baš sad“, tako i uz hitove grupe sa prethodnih albuma, „Kolo“, "Spisak razloga", "Anđele moj brate", "Mama", "Basna" i druge. Ozarena lica generacijski različiti ljubitelji rokenrol zvuka koji su došli da pozdrave svoj omiljeni bend, primili su još jedan visoko naponski, energetski impuls grupe Van Gogh.

Vlasnik izdavačke kuće Laguna Dejan Papić je rekao da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što stoji iza jednog ovakvog projekta.

„Onako kako je Van Gogh od gitarskih i glasovnih žica stvarao neke nove vrednosti tako smo i mi stvorili delo koje je, čini mi se, specifično samo po sebi.Knjiga sa tekstovima Van Goghovih pesama možda ne bi bila dovoljna, ali knjiga sa CD-om i DVD-jem ima jednu novu vrednost, vrednost o kojoj se može pričati i do koje čitaoci i slušaoci žele da dođu. To se pokazuje i na kioscima i u knjižarama. Knjiga će uskoro biti i rasprodata s obzirom na to koliko je interesovanje za nju. U svakom slučaju, veliko mi je zadovoljstvo što učestvujem u jednoj ovakvoj promociji, na strani ove pametne Srbije, koja sluša ovakve izvođače i koja je došla na promociju knjige i albuma.“

Nakon promocije albuma, članove grupe očekuje radno leto, a frontmen Zvonimir Đukić Đule poručuje da je beogradskom promocijom kroz susrete sa publikom, prijateljima i novinarima, zaokruženo regionalno predstavljanje albuma i knjige :

– Odlučili smo se da krenemo u susret publici širom regiona i da opipamo puls novog albuma u njima. Srećan sam što smo i ovo za nas posebno veče podelili sa publikom i novinarima koji su se odazvali pozivu. "More bez obala" nije samo naš deseti - jubilarni album, on je početak novog kreativnog poglavlja u našim životima i najava turneje "OBRAZ UZ OBRAZ" u sklopu koje ćemo svirati nikad "vreliju set listu". Odsviraćemo veliki broj koncerata u zemlji, regionu i inostranstvu. Što se tiče knjige "More bez obala", drago mi je da je izdavačka kuća ",Laguna" prepoznala iskrenost sadržaja između korica, objašnjava Đule, i najavljuje mnogobrojne "koncertne pohode" koji će učiniti da ovo leto za Van Gogh bude radno:

„Pred nama su nastupi na Zaječarskoj gitarijadi 29. juna, zatim Exit - Main stage 06. jula, Tivat 13. jula, Zlatibor 14. jula, Vlasotince 18. jula, Beer fest na Cetinju 26. jula, Sarajevo "Live stage" festival 27. jula, Tuzla 09. avgusta, Belgrade Beer Fest 17. avgusta, Svilajnac 20. avgusta, Novi Bečej 24. avgusta,  29. avgusta Leskovac, kao i koncerti u mnogim drugim gradovima.“

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>