Lepota

Ljubav

Bikini zona: Koža bez crnih tačkica i krvarenja!

Verovatno već znate da prilikom brijanja nije dobro koristiti tup brijač, da je duže dlačice prvo potrebno skratiti makazama i da je prilikom depilacije bolje koristiti penu za brijanje nego gel za tuširanje. Bikini zona- koža bez crnih tačkica i krvarenja!

Bikini zona: Koža bez crnih tačkica i krvarenja! Svet PlusPostoji još par stvari na koje bi bilo dobro obratiti pažnju i učiniti celokupno iskustvo što efikasnijim i bezbolnijim. Evo 5 grešaka koje možda nesvesno pravite prilikom brijanja, a zbog kojih je koža nadražena i upaljena.
 

Horoskop: Šta od ljubavi očekuju devojke Zodijaka!


1. Počinjete s depilacijom čim udete pod tuš

Čim uskočite pod tuš, dohvatite se brijača i pene za brijanje? Možda bi ipak trebalo da promenite redosled i ostavite to za kraj. Zašto? Zato što je tek nakon tuširanja koža hidrirana, a folikuli dlaka mekši, što smanjuje rizik od neugodnih ranica i iritacija nastalih prilikom brijanja i urastanja dlaka.


2. Izbegavate piling

Piling je izvrsno rešenje za urasle dlačice bez obzira koju metodu depiliranja koristite i koji deo tela depilirate. On skida sloj mrtvih ćelija na koži i ostavlja je sjajnom i mekšom. Pilingom se možete rešiti starih uraslih dlačica, ali i sprečiti nastanak novih. Zato, pre brijanja, ali i bilo kojeg drugog načina depilacije uradite piling.


3. Koristiš svoj uobičajeni losion za telo i na tom području

Ako je koža nadražena i suva nakon brijanja, verovatno posežete za svojim uobičajenim losionom za telo. To nikako nije dobro jer možda sadrži sastojke koji mogu da iritiraju sveže obrijanu kožu. Umesto toga, savetujemo da nabavite neku laganu umirujuću kremu.


4. Brijanje "na suvo"

Koliko puta vam se dogodilo da ste depilaciju ostavili za poslednji trenutak, pa počeli da brijee suvu i nepripremljenu kožu? Znamo kako je - a vrlo dobro to zna i koža. Sledeći put izdvojite barem 5 minuta vremena više i na mesto koje želite da depilirate pritisnite topli peškir, kako bi folikuli barem malo omekšali.

 
5. Odmah nakon depilacije oblačite seksi veš

Upravo ste se sveže obrijali, pa želite da zablistate u svojim novim čipkastim gaćicama? One bi mogle dodatno da iziritiraju osetljivo područje i ostave vas s neugodnim ranicama i uraslim dlačicama. Prvog dana neka se koža odmori u pamučnim gaćicama.
 

Zdravlje mora biti na prvom mestu, zato ne jedite ovu hranu pre spavanja!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Stil

Povezane vesti:


>