Region

Svet

Region

Državni službenik: Kraj je razrešio porodična pitanja, ali i najavio ono što dolazi!

Nakon tri meseca prikazivanja sinoć je na kanalu Superstar emitovano finale serije "Državni službenik", a gledaoci Pinka će moći da ga pogledaju u subotu. Tvorac ovog projekta, reditelj Predrag Gaga Antonijević, kaže da je kraj logičan ali otkriva i šta možemo da očekujemo u drugoj sezoni. Kraj je razrešio neka porodična pitanja, ali i najavio ono što dolazi!

Državni službenik: Kraj je razrešio porodična pitanja, ali i najavio ono što dolazi! Promo
Evo šta je Gaga Antonijević otkrio o seriji koja je zaokupila pažnju mnogih:

"Imali smo jasnu priču koja je odredila celu sezonu. Mislim da je ovo jasan kraj koji proizilazi iz glavne teme. Međutim, nije to kraj. Ima još jedna scena koja se dešava u mom selu Gostilju. Ona je bitna ne samo zbog ličnih života glavnih junaka već kao najava naredne sezone. U nastavku će veću i značajniju ulogu imati Žarko Laušević zajedno s Tihomirom Stanićem. Kraj je razrešio neka porodična pitanja, ali i najavio ono što dolazi. U sledećoj sezoni ćemo gledati zanimljive događaje. Lauš kao Pomorac biće umešan u veliku priču oko trgovine oružjem, a u isto vreme, Milena Radulović će se tajno infiltrirati u jednu organizaciju. Snimanje je planirano za drugu polovinu septembra."

Antonijević nije iznenađen što je serija izazvala burne reakcije, možda i burnije od serije "Ubice mog oca":"Nisam iznenađen. "Ubice" su donele novi žanr na TV, ali je "Službenik" napravio novi iskorak. DB je prisutan u našim životima. Meni je bilo jasno od samog starta da će ta serija biti uspešna. "Telekom Srbija" je imao hrabrosti da uđe u ceo projekat i da nas podrži, na čemu sam im zahvalan."

A o tome ko vuče konce u Srbiji Gaga kaže:

"Želimo to da otkrijemo u nekoj od narednih sezona serije. Polako ćemo da ljuštimo tu bananu i da dođemo do nekog objašnjenja."

Da li je Milan Marić bio prvi pik za ulogu Lazara?

- Ulogu je dobio na kastingu. Nisam čak ni znao da je ranije radio s Dimitrijem Vojnovim. Bilo je nekoliko predloga za tu ulogu. Najviše sam lutao oko tog lika, jer sam želeo da ga igra neko stariji. Međutim, shvatio sam da je Marić glumac koji ima neku dubinu i ume da valja vrlo kompleksne likove.U svakoj svojoj seriji imate i po jednog junaka pripadnika LGBT populacije...

- Ja sam sprski nacionalista koji se zalaže za gej brakove. Bilo mi je važno da u seriji imam LGBT osobu koja radi za BIA. U Americi imam mnogo gej prijatelja.Govorite stalno da nam je potreban novi patriotizam u Srbiji.

- Zagovornik sam tog novog patriotizma. Bez toga nam neće biti spasa. Bilo je povike da je služba glorifikovana u "Državnom službeniku", a nije. Odali smo joj počast, a bilo je perioda i kad se nisu proslavili na domaćem planu. U DB ima mnogo časnih ljudi koji rade u BIA. A mi smo morali da kreiramo mit o nekom srpskom Bondu da bi ga možda neko kasnije razgrađivao. Novi patriotizam je ključ obnove zemlje, duhovne i materijalne.

Da li je realno da nam se dogodi teroristički napad u Beogradu koji ste prikazali?

- Naravno, to jeste i nije nešto što se dešava nekom drugom. Mi se tu ozbiljno šetamo po ivici noža. Ovu Srbiju je teško održati, a posebno je nejasna situacija sa Kosovom. A islamski terorizam je moguć i opasan i treba biti svestan toga.


Šta vam je bilo najteže?

- Da sklopim kasting. U startu sam morao da izbacim glumce iz "Ubica mog oca". Imao sam mnogo sreće da otkrijem nove mlade glumce. Sad imamo rezultat da možemo da stanemo na crtu svakoj stranoj serije. Ponosan sam.Za dve nedelje krećete da snimate nastavak "Ubica mog oca". Da li će lik Vuka Kostića ostati živ?

- Vuk je tu. Mnoge stvari će se za njega promeniti. Seriju je prvi put pisala Nataša Drakulić bez mene.Kada ćemo srpske serije gledati na HBO i Netfliks platformi?

- Mi kod HBO i Netfliksa još nismo došli na dnevni red kao zemlja. I "Novine" nisu pravilo, već izuzetak. Serija je uzeta zbog jedne firme iz Izraela, a ne Hrvata. Za jedno dve godine će početi i naši naslovi da se pojavljuju. Za mlade autore savet je da serija koja može da ide u inostranstvo mora da bude žanrovski čista i samoobjašnjavajuća. Treba bežati od lokalnih pojmova koji opterećuju.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Kurir

Povezane vesti:


>