Region

Svet

Kiki Lesendrić i Alen Islamović duet - Jedino! (VIDEO)

Rock muzičar, kompozitor, tekstopisac i aranžer Kiki Lesendrić, frontmen "Pilota" i pevač Alen Islamović, jedan od najboljih muških vokala sa prostora bivše Jugoslavije, snimili su i objavili spot za duetsku pesmu "Jedino".

Kiki Lesendrić i Alen Islamović duet - Jedino! (VIDEO) Screenshoot/InstagramPesma „Jedino“ je nešto posebno i odskače od pesama koje je Kiki snimao sa Pilotima i zato je odlučio da ovu nežnu i emotivnu pesmu obogati snagom Alenovog vokala, koji je jedan od retkih, pravih rock vokala na ovim prostorima. Kiki je autor teksta, muzike i aranžmana, a pored „Pilota“ u pesmi se pojavljuju i gudači, kao i prateći vokali Olga Popović i Leontina Vukomanović, što je pesmi dalo neku posebnu dimenziju. Spot je snimljen u kultnom restoranu "Polet", koji neguje samo dobru muziku i čuva uspomene na zlatno doba rock’n’rolla na ovim prostorima.

Alen Islamović je prezadovoljan pesmom i zato će se ona naći na njegovom novom albumu koji objavljuje ovih dana, a potom i na Kikijevom albumu koji će izaći u oktobru. Frontmen "Pilota" trenutno završava snimanje 19 novih pesama, a tokom leta će odlučiti koje pesme će se pojaviti na novom albumu. Po objavljivanju albuma, Kiki planira veliku regionalnu turneju, na kojoj će Alen biti jedan od gostiju, a i tokom ovog leta će imati zajedničke nastupe.

Kiki Lesendrić je čuveni autor predivnih, dirljivih pesama za sva vremena, ali za pesmu „Jedino“ kaže da dugo nije napisao ovakvu pesmu:

"Inspiracija za pesme je uvek ljubav. Sve u životu je slučajno i odvija se po nekom redu koji ne možemo da kontrolišemo. Naš život, spajanja i razdvajanja su delovi nekog univerzuma. Zaljubiš se, odljubiš se, neko ti pobegne, ode, a ti onda od toga praviš piramidu" 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>