Svet

Region

Igra prestola - Game of Thrones: Samoubistvo serije i neoprostiv skandal!

Samoubistvo serije i neoprostiv skandal! Danas 20.5.2019 godine u 4 i 20 ujutru po našem vremenu serija "Igra prestola"-  "Game of Thrones" je zvanično preminula. Nije se mnogo mučila pre nego što je izdahnula. Mirno je sklopila oči i otišla na neki drugi svet. Iskreno se nadam na neki bolji u kojem scenaristi znaju da naprave likove, naraciju, ekspoziciju i smislenu radnju. 

Igra prestola - Game of Thrones: Samoubistvo serije i neoprostiv skandal! Screenshoot/Instagram



Ožalošćena višemilionska porodica želi ovim putem da kaže poslednje zbogom jer Game of Thrones nije zaslužio da izvrši samoubistvo, ali je bio prinuđen, jer nije postojao drugačiji način da se iščupa iz svih gluposti koje je napravio u osmoj sezoni. Neka ti je večna slava. 

Evo zora je svanula, suza iz oka nije kanula jer sedim katatonično poput Brena, gledam u daljinu i razmišljam kako se tačno desilo ovo što sam video. Ali, zamislite ovako. Gradite priču osam godina i onda odlučite negde pred kraj da više ništa ne važi što je do tog trenutka važilo i sručite kulu od 100 spratova iz besa kao Deneris Kraljevu luku. 
 

Emilia Clarke se oprostila od Deneris: A sada se naša straža završila!


Nikada nije bilo potegnuto pitanje srećnog kraja ili finala koje će zadovoljiti lične kriterijume, već problematičan način na koji su se događaji odvijali. Neutemeljeni incidenti, lukavi, mudri i pametni likovi koji su iznenadno postali glupi i antiklimaktični kraj koji verovatno jedino ima smisla scenaristima su zakucali poslednji ekser u mrtvačkom sanduku "Game of Thrones". 



Poslednja epizoda očajnički pokušava da opravda spaljivanje Kraljeve luke besnom desnicom Deneris Targerijen. Scenaristi su znali da će ovo biti problematična tačka u radnji, pa je Tirion dobio monolog u kojem objašnjava šta je to izazvalo ljutnju nove kraljice. Ako pričamo o karakterizaciji – ovo je najgori način da se objasni zašto je neko poludeo bez jasnih razloga. 

Sa druge strane egzaltirana Deneris planira da nastavi da oslobađa zarobljene narode i da napravi novi svet i onda u roku od 15 minuta "Igra prestola" je pospremila haos u sobi, postavila stolicu, izvukla kajiš iz pojasa i obesila se. 

Obrt sa Deneris i Džonom koji smo znali da će da se desi je realizovan na nivou patetičnosti španske serije. Dodatni udarac u stomak je visoka inteligencija zmaja, za koju nismo znali do sada jer je on valjda mitološko stvorenje vođeno porivima da spaljuje, leti i jede, koji je odlučio da spali Gvozdeni presto kako više niko ne bi bio vladar. Zmaju, care. I, da, gde je Arjin beli konj. Šta ste uradili sa konjem – zlotvori!!!???



Komi-tragična scena sa gospodarima Vesterosa, majstorstvo uništavanja karakterizacije Sanse, Arje, Brena, Tiriona i Džona Snoua, i holivudska završnica je sramota i bruka moderne televizije. 

Serija ne zna gde udara u sat i dvadeset minuta trajanja, ponaša se kao propali alkos u Sava mali koji naručuje taksi i servira nelogičnost za nelogičnošću. 

A, što se tiče Brena – ni on ne zna ko je. Ne postoji nikakva ekspozicija, nikakav smisao njegovog lika ili valjanog objašnjenja – kako se desilo to što se desilo. Čovek je nastavio da nepomično sedi do kraja serije i da gladi svoje masne šiške. 

Dejvid Benoif i DB Vejs treba da se javno izvine Džordžu RR Martinu za ovaj neoprostivi skandal koji su napravili. Treba da se stide što su naterali fantastičan izvorni materijal da se ubije. Treba da vrate novac koji su uzeli za snimanje. 



A, što se tiče potencijalne odbrane kako je odlična poslednja sezona. Možda u nekom drugom univerzumu u kojem vladaju Sekač i Krang, ovde na ovoj zemlji u kojoj vlada preostali gram racionalnog mišljenja – ovakav način pripovedanja je amaterizam u svom punom sjaju i ne postoji izgovor za užas od priče i scenarija. Na sve to opet je napravljena greška i jedna plastična flaša vode bleji među gospodom iz Vesterosa. Kraj i tačka.
 
Mirno spavaj Igro prestola, zaslužila si to. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Deda Milorad

Povezane vesti:


>