Zdravlje

Ljubav

Ubrzavanje metabolizma! Dokazani trikovi koji će ga podstaći!

Nije u pitanju samo bolji izgled već i vaše zdravlje! Učinite sve što možete za ubrzavanje metabolizma, a postoje neki dokazani trikovi koji će ga podstaći.  Osim što pomaže da se konačno oseti prava slast različitih ukusa, usporeno jedenje omogućava ranije dostizanje sitosti, sa manjom količinom hrane nego obično.

Ubrzavanje metabolizma! Dokazani trikovi koji će ga podstaći! Svet PlusAko je vaša teorija to da se dobro najedete i tako bez osećaja gladi izdržite duži period, pa kasnije pred spavanje ponovo pojedete ogromni obrok, vreme je da napravite reformu. Jednostavno, kada osetite malo praznoće u trbuhu, pojedite neki mali obrok i istu stvar ponovite kasnije. Ova promena će onemogućiti nastanak žestokog osećaja gladi i sa njom ćete smanjiti potrebu za konzumiranjem preobilnog narednog obroka. Osim toga, primetićete da je ciklus prolaska hrane kroz vaš organizam znatno ubrzan.

Osim što pomaže da se konačno oseti prava slast različitih ukusa, usporeno jedenje omogućava ranije dostizanje sitosti, sa manjom količinom hrane nego obično. To je i naučno dokazano jer hormon grelin, koji se proizvodi u želucu kada je stomak prazan, šalje poruku mozgu da je sitost postignuta tek 20 minuta nakon početka jela. Zbog toga treba “razvući” jelo na duži period od toga kako bi sprečili nepotrebno prejedanje.

Salate su prepune mikronutrijenata potrebnih za održavanje funkcionisanja organizma na optimalnom nivou. Osim toga, pune su vlakana i pomažu, slikovito rečeno, zauzimanju prostora u želucu sa potpuno niskokaloričnom hranom, pa zbog toga igraju važnu ulogu u skoro svakoj uspešnoj dijeti. S druge strane na primer samo losos i sardina kontrolišu nivo hormona leptina zaduženog za ubrzanje metabolizma, pa se zbog toga obroci bazirani na ribi preporučuju barem dva puta sedmično.Vežbanje je ključ kompletnog zdravlja, pa i samog ubrzanja metabolizma. Međutim, ako vam je toliko teško da učinite nešto neopisivo dobro za sebe, onda barem pokušajte da se dobro nasmejete nekoliko puta dnevno. Zvuči neozbiljno, ali zaista je dokazano da se energija u telu tokom smejanja povećava za 20 posto, kao i sama brzina otkucaja srca.

Prava zvezda među namirnicama koje ubrzavaju metabolizam čija efikasnost je davno dokazana. Sa vežbanjem čini savršenu kombinaciju, a barem dve šoljice zelenog čaja na dnevnom nivou, pomoći će ubrzanju metabolizma i otapanju masnih naslaga u predelu stomaka. Preporučuje se pravljenje čaja na tradicionalni način, prethodno kupovinom trave od proverenih dobavljača, jer zeleni čaj u filteru nikada ne može osigurati potpuni efekat.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Mens Health

Povezane vesti:


>