Region

Svet

Region

Serija Kralj Petar I osma epizoda: Jedna dobijena bitka ne znači dobijen rat!

Serija „Kralj Petar I“ osma epizoda, biće emitovana 28. aprila u 20 časova na Prvom programu RTS-a. Ipak, jedna dobijena bitka ne znači dobijen rat, a Austrougarima se protiv Srbije pridružuju i Bugari.

Serija Kralj Petar I osma epizoda: Jedna dobijena bitka ne znači dobijen rat! Promo



U predhodnoj epizodi:

Posle uspeha na Ceru, Austrougari kreću u nove napade, a srpska vojska je oslabljena i bez municije. Kralj Petar rešava da napusti banju i pridruži se svojoj vojsci. Sedmu epizodu serije „Kralj Petar I“ pogledajte 21. aprila u 20č na Prvom programu RTS-a.

Uspeh u Cerskoj bici nije prošao bez posledica. Vojska je oslabljena i bez municije, moral je na niskom nivou, a javljaju se i prvi slučajevi dezerterstva. Zato kralj Petar napušta banju i rešava da sa uveri u pravo stanje stvari. S obzirom na raspoloženje u vojsci, odluke o daljem delovanju moraju biti donete što pre. 

Iako Radomir Putnik zagovara primirje, smatrajući da je nastavak borbi samoubilačka misija, Živojin Mišić je pristalica žestokog napada na nadmoćnijeg neprijatelja. Za to je neophodna municija, koju srpska vojska ne poseduje. I dok kralj Petar traži pomoć od stranih poslanstava, jedna majka traži svog sina Marinka. 



Osma epizoda:

Nakon žestoke invazije Austrougara na Srbiju, malobrojnija, ali odmorna srpska vojska, pod komandom generala Živojina Mišića, kreće u kontranapad. Dodatno motivisani prisustvom kralja Petra, vojnici hrabro jurišaju na austrougarske neprijatelje. 

Među borcima za Srbiju je i četa podnarednika Živote, u kojoj učešće imaju i Marinko Spasojević i dečak Momčilo. U slavnoj Kolubarskoj bici, mnogi životi će biti izgubljeni, ali će nešto biti i dobijeno – nada. Ipak, jedna dobijena bitka ne znači dobijen rat, a Austrougarima se protiv Srbije pridružuju i Bugari.

Osma epizoda serije „Kralj Petar I“ emituje se u nedelju 28. aprila u 20 časova na Prvom programu RTS-a. Reprizu možete pogledati naredne nedelje, 5. maja u 16 časova. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>