Ostalo

Sme�no

Farbanje jaja pirinčem! Neobično, lepo i svakako posebno! (VIDEO)

Svi ga imamo u kuhinji, trebaju vam samo još kvalitetne boje za farbanje, plastična posuda i dobićete neobične efekte. Farbanje jaja pirinčem! Neobično, lepo i svakako posebno!

Farbanje jaja pirinčem! Neobično, lepo i svakako posebno! (VIDEO) Screenshoot/Youtube



Ukoliko želite možete farbati jaja u više boja ovom metodom ali ih možete i kombinovati. Da ponovimo kao i u predhodnim tekstovima, rukavice su obavezne! 

Potrebno vam je:

- boja za jaja u gelu ili tečna boja za jaja
- okrugla plastična posuda prečnika 8-10 cm, sa poklopcem
- zaštitne rukavice
- Pirinač dugog zrna 


Ako želite da imate jaja u raznim bojama, za svaku boju ćete morati da koristite drugu posudu. Možete kombinovati i dve ili više boja, prvo jaje ubacite u posudu sa jednom bojom, pa u posudu sa drugom bojom. Jaja ostavite da se ohlade, pa premažite sa malo ulja radi sjaja.


POSTUPAK

Jaja skuvajte, izvadite iz vode i osušite papirnatim ubrusom. Jaja treba da budu topla. Tako da sve radite odmah posle kuvanja.

U posudu sipajte oko 2 kašike pirinča. Količina pirinča zavisi od posude u kojoj radite, nikako ne treba da je napunite do vrha. Preko pirinča nakapajte gel boju i promešajte kako bi se pirinač obojio. 

Stavite jaje, poklopite i „mućkajte“. Nemojte to da radite jako kako ne biste razbili jaje, već nežno promućkajte nekoliko puta. Ako budete duže mućkali, jaje će se skroz obojiti. Ako treba promrdajte jaje prstima, zbog toga su vam potrebne rukavice. 

Vremenom ćete dodavati po još malo boje, jer pirinač upija i suši se. Ako vam ponestane boje, sipajte vrlo malo vode, samo toliko da pokvasite pirinač. Za svaku boju koristite drugu posudu. Možete kombinovati i dve boje, prvo jaje ubacite u posudu sa jednom bojom, zatim u posudu sa drugom bojom. 

Ovo isto možete raditi i koristeći manje kese za zamrzivač i boju u prahu sa malo vode, kao što je pokazano na slici. A, još tehnika za farbanje jaja, pogledajte OVDE.



BONUS VIDEO



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>