Ostalo

Smeno

Farbanje jaja za Vaskrs! Mermerna jaja uz pomoć margarina!

Ovo je definitivno najlepša tehnika farbanja jaja za Vaskrs! Bez previše utrošenog vremena i uz malo truda imaćete jako zanimljive šare na jajima i sigurno ćete oduševiti svoje ukućane. Mermerna jaja uz pomoć margarina!

Farbanje jaja za Vaskrs! Mermerna jaja uz pomoć margarina! Screenshoot/YoutubeVaskrs nam se bliži, pa je već vreme da razmišljamo o farbanju jaja. Ako vam je dosadilo da farbate jaja dosadašnjim tehnikama, vreme je da isprobate nešto novo.

Potrebno vam je onoliko posuda koliko boja za jaja želite. U svaku sipajte proključalu vodu, boju i sirće. Prehodno skuvana jaja spuštajte u posude sa bojom i držite ih dok ne prime željenu boju pa ih izvadite. Sipajte otopljeni margarin u tamniju boju od one kojom vam je već ofarbano jaje i u nju ga spustite na kratko.

Ako vam šta od ovoga nije najjasnije pogledajte video. 

NAPOMENA:

Bitno je da imate kvalitetnu boju za jaja, kako ne bi na kraju bili nezadovoljni postignutim efektom. I još jedan savet, jaja obavezno kuvajte u vodi gde ste dodali punu kašiku soli i bar 100 ml sirćeta. Nakon kuvanja ih čistim sunđerom (ostrom stranom) prebrišite i jaja će biti svetlija i lakše primati boju.
 

Šarena uskršnja jaja! Čarolija može da počne! (VIDEO) 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>