Svet

Region

Pesma Evrovizije: Srbija nastupa deveta u prvom polufinalu!

Pesma Evrovizije! Konačno je objavljeno po kom rasporedu će se 35 zemalja učesnica takmičiti u dva polufinalna dana „Evrosonga“ 14. i 16. maja u Tel Avivu. Srbija nastupa deveta u prvom polufinalu!

Pesma Evrovizije: Srbija nastupa deveta u prvom polufinalu! Promo




Nevena Božović koja će ove godine pesmom „Kruna“ predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije, nastupiće pod rednim brojem devet, u prvom polufinalu 14. maja, u direktnom prenosu na RTS-u!

Prvo polufinale otvoriće predstavnica Kipra Tamta, pevačica koja je iz trećeg pokušaja uspela da dođe do Pesme Evrovizije, a koju evrovizijski fanovi već dugi niz godina priželjkuju da čuju na ovom takmičenju. Nakon Kipra, 14. maja predstaviće se Crna Gora, Finska, Poljska, Slovenija, Češka, Mađarska, Belorusija, Srbija, Belgija, Gruzija, Australija, Island, Estonija, Portugalija, Grčka i San Marino. U drugom polufinalu 16. maja gledaćemo Jermeniju, Irsku, Moldaviju, Švajcarsku, Letoniju, Rumuniju, Dansku, Švedsku, Austriju, Hrvatsku, Maltu, Litvaniju, Rusiju, Albaniju, Norvešku, Holandiju, Severnu Makedoniju i Azerbejdžan.  Za ovakav raspored zaduženi su producenti, koji su osmislili program kako bi se svaki takmičar prikazao u što boljem svetlu i kako bi oba polufinala bila što uzbudljivija za gledaoce. 

Još u januaru kada su izvučene učesnice polufinalnih večeri, žrebanjem je odlučeno i u kom polufinalu će glasati članice „velike petorke“ čiji predstavnici direktno nastupaju u finalu 18. maja. Za našu pesmu, u prvoj polufinalnoj večeri moći će da glasaju i gledaoci iz Španije, Francuske i Izraela. U drugom polufinalu pravo glasa imaće i gledaoci iz Nemačke, Italije i Velike Britanije. 

Po deset najbolje plasiranih zemalja iz svakog polufinala naći će se u finalu 64. Pesme Evrovizije. Producenti će napraviti i raspored finala, i to odmah po završetku druge polufinalne večeri. Jedina zemlja za koju u napred znamo pod kojim rednim brojem će se predstaviti u finalu jeste Izrael. Tradicionalno, startna pozicija domaćina odlučena je žrebom početkom marta i Kobi Marimi će svoju pesmu izvesti pod rednim brojem 14.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>