Ostalo

Sme�no

Švajcarci odobravaju incest?!

Vlasti u Švajcarskoj planiraju da sprovedu zakonski predlog o dekriminalizaciji polnih odnosa među krvnim srodnicima tj. da odobre incest.

Švajcarci odobravaju incest?!



"Incest je i dalje tabu tema u našem društvu, ali nije do krivičnog zakona da brani svako moralno neprihvatljivo ponašanje,“ rekao je predstavnik. "Umesto toga, zakon bi trebalo da kažnjava ponašanje koje je štetno po društvo.“

Kao što je već poznato u Švajcarskoj je sklapanje braka između rođaka drugog i trećeg kolena već dozvoljen, a sa novim zakonom bio bi odobren i seksualni odnos između braće i sestara i roditelja i odrasle dece, dok bi seks sa maloletnom decom ostao nelegalan.

Iako još nije kompletno objavljen, ovaj zakon je naišao i na veliki otpor kod pojedinih stranaka:

 Barbara Šmid Federer iz Hrišćanske narodne stranke rekla je da smatra ovaj predlog "potpuno odvratnim" te da ga nikada neće podržati.

Stav švajcarkih vlasti je da odrasla osoba može da pristane na seks sa svojim roditeljem, bratom ili sestrom i nisu jedini: prema izveštaju Instituta "Maks Plank" iz 2007. Kina, Francuska, Izrael, Obala Slonovače, Holandija, Rusija, Španija i Turska ne zabranjuju incestuačni seksualni odnos između odraslih ljudi koji je zasnovan na pristanku.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>