Ostalo

Smeno

Zabrinuli ste se za svoj nalog? Fejsbuk potvrdio da je pad ove mreže izazvala tehnička greška!

Sve društvene mreže koje se nalaze u vlasništvu Fejsbuka kasno popodne po našem vremenu su bile blokirane na nekoliko sati. Zabrinuli ste se za svoj nalog? Fejsbuk potvrdio da je pad ove mreže izazvala tehnička greška!

Zabrinuli ste se za svoj nalog? Fejsbuk potvrdio da je pad ove mreže izazvala tehnička greška! Svet PlusKako kažu čelnici Fejsbuka uzrok ovih problema koji se proširio na celi svet nisu hakeri kako se nagažalo.

Fejsbuk, Messenger i Instagram celog dana su imali probleme, a u nekim slučajevima korisnici nisu mogli da se uloguju, postuju ili pregledaju nove notifikacije. Problemi su prijavljeni u Americi, Evropi i delovima Južne Amerike. WhatsApp, takođe u vlasništvu Fejsbuka, imao je probleme u funkcionisanju, ali ne koliko ostale mreže.

Iako se odmah spekulisalo da hakeri stoje iza svega, Fejsbuk je zvanično objavio da nije u pitanju DDoS napad:

"Svesni smo da neki ljudi trenutno imaju problem da prstupe našim aplikacijama. Fokusirani smo na to da pronađemo rešenje što pre ali možemo da potvrdimo da problem nije povezan sa DDoS napadom"- objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk strani nakon što je eskoro trećina korisnika bila onemogućena da pristupi ovoj mreži.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>