Zdravlje

Ljubav

Med je jedno od čuda prirode: Snižava holesterol, jača srce, poboljšava pamćenje!

Evo zašto svaki dan treba da pojedete kašiku meda! Med je jedno od čuda prirode! Snižava holesterol, jača srce, poboljšava pamćenje! Jedna kašika meda ima 64 kalorije i 17 grama šećera.

Med je jedno od čuda prirode: Snižava holesterol, jača srce, poboljšava pamćenje! Svet Plus



Med sadrži sastojke koji su dokazano delotvorni u snižavanju rizika od nekih tipova kancera, ublažava simptome prehlade i gripa zahvaljujući antibakterijskim svojstvima. Obezbeđuju toliko pozitivnih efekata po zdravlje, da je logično što je oduvek jedan od najpoznatijih narodnih lekova za… pa skoro sve.

Jedna kašika meda sadrži 64 kalorije i 17 grama šećera (fruktoze, glukoze, maltoze i saharoze). Ima i toliko vitamina i minerala, antioksidanata, da možete slobodno da ignorišete kalorije i šećer, sve dok se držite te jedne kašike na dan.

Šta možete da očekujete, ako počnete svakodnevno da uzimate po malo meda:


Niži nivo holesterola

Pošto ne sadrži holesterol, a bogat je vitaminima, mineralima i drugim važnim nutrijentima, med snižava nivo lošeg holesterola.


Snažnije srce

Antioksidanti u medu su dobra prevencija nakupljanja plaka na zidovima arterija što vremenom dovodi do njihovog sužavanja, koje kao posledicu može imati glavobolje, ali i srčani i moždani udar.


Bolje pamćenje

Studije su pokazale da med poboljšava pamćenje, ublažava stres i obnavlja odbrambenu moć ćelija zahvaljujući antioksidantima koji neutrališu štetno dejstvo slobodnih radikala.


Zdraviji stomak

Snažno antiseptičko dejstvo meda je dobra prevencija problema sa varenjem. Svakodnevna konzumacija smanjuje broj loših baterija u crevima, i potpomaže zarastanje sitnih povreda sluznice, ukoliko one postoje.


Ten će vam biti lepši

Med je moćan antioksidant, pa će usporiti štetno dejstvo slobodnih radikala, samim tim i starenje, a antibakterijska svojstva će učiniti da se bubuljice ređe javljaju.

Pored toga, med sadrži sastojke koji su dokazano delotvorni u snižavanju rizika od pojedinih tipova kancera, ublažiće simptome prehlade i gripa zahvaljujući antibakterijskim svojstvima.

Ukoliko patite od nesanice, uznemireni ste i pod stresom, najbolji izbor je bagremov med, a ako imate problema sa disajnim putevima, lipov.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Stil

Povezane vesti:


>