Region

Svet

Region

Film Ruski konzul: Žarko Laušević repriziraće svoju ulogu iz filma Nož!

Po romanu Vuka Draškovića, biće snimljen film "Ruski konzul" čiji je glavni lik diplomata, istoričar i etnograf Ivan Stepanovič Jastrebov, rekao je režiser Miroslav Lekić. Žarko Laušević repriziraće svoju ulogu iz filma "Nož" snimljenog 1999. godine!

Film Ruski konzul: Žarko Laušević repriziraće svoju ulogu iz filma Nož! Screenshoot/YoutubeRežiser Miroslav Lekić za Večernje novosti kaže:

"Još dok smo radili 'Nož', scenarista Igor Bojović i ja imali smo ideju da snimimo 'Ruskog konzula', koji u jednom segmentu prati sudbinu junaka iz "Noža" i zatvara Draškovićevu trilogiju koju još čini roman 'Molitva'. Ali taj projekat je propao, scenario je ležao svih ovih godina i tek pre šest-sedam meseci, nakon razgovora sa Draškovićem, odlučili smo da se napiše nova adaptacija. Mnoge stvari su se promenile u poslednjih dvadesetak godina, tako da mi se čini da je i zanimljivije adaptirati tu priču danas. Film će biti epoha, radnju nismo prebacili u naše vreme, radićemo isto što i u 'Nožu', snimićemo ceo jedan deo koji u knjizi ne postoji. Priča ne može dati odgovore na pitanje kako razrešiti problem Kosova, jedino je negde moguća neka vrsta suživota Srba i Albanaca, i mi ćemo u filmu pokušati da govorimo o tome."

Miroslav Lekić je precizirao da nema potrebu da se bavi politikom u ovoj priči:

"Kada sam počeo da se bavim istorijom tog odnosa, shvatio sam da knjiga i film nemaju potrebe za politikom, ogroman bi zadatak bio praviti političku priču. To je ogromno istorijsko štivo i bilo bi veoma teško po film izvući dobru konsekvencu."

Naravno, Žarko Laušević repriziraće svoju ulogu iz filma snimljenog 1999. godine, a Lekić o tome kaže:

"Film će početi njegovim likom iz 'Noža', Ilijom, dakle igraće sebe, ali novi film će morati da bude takav da može da se gleda apsolutno nezavisno, bez obzira na to što je u pitanju deo trilogije. "Ruski konzul" mora da se pravi kao da "Nož" nikada nije ni snimljen."

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Večernje novosti

Povezane vesti:


>