Region

Svet

Podignuta optužnica protiv pevača! Toni Cetinski ide u zatvor?!

Podignuta optužnica protiv pevača! Toni Cetinski ide u zatvor?! Protiv Cetinskog iz Rovinja podignuta je optužnica zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, u novembru 2017. godine u Rovinju.

Podignuta optužnica protiv pevača! Toni Cetinski ide u zatvor?! Foto: InstagramPrema saopštenju pulskog Opštinskog državnog tužilaštva u kojem se ne navodi ime, okrivljenom Toniju Cetinskom se stavlja na teret da je 3. novembra 2017. godine oko 13.55 sati upravljao svojim vozilom u Pustoj ulici u Rovinju iz smera severoistoka prema jugozapadu protivno odredbama Zakona o sigurnosti saobraćaja. U saopštenju stoji:

"Dolaskom do nepreglednog oštrog zavoja ulevo, deo naseljene gradske jednosmerne ulice sa uslužnim i ugostiteljskim objektima u širem centru grada, gde je uska ulica vertikalno omeđena zidovima zgrada i bez trotoara. Tereti se da je vozilom ulazio u taj zavoj bez da se prethodno uverio može li tu radnju obaviti na siguran način po druge učesnike u saobraćaju. Takođe se tereti da brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila tako da vozilo može pravovremeno zaustaviti pred svakom preprekom koju, u konkretnim uslovima, može predvideti, kao i svestan da takvom vožnjom u takvim uslovima može ugroziti sigurnost drugih učesnika u saobraćaju, a olako smatrajući da do štetnih posledica neće doći. Usled svega navedenog, okrivljeni se tereti da nije obratio pažnju na pešaka koji je ležao na ulici već je vozilom prešao iznad tela pešaka (1955.) koji je na leđima ležao narušenog zdravlja usled srčane bolesti i u teškom akutnom alkoholisanom stanju te je smrtno stradao na mestu događaja."

Podsetimo se, u nesreći je preminuo Ibrahim Kevljanin (62) iz Rovinja, a Toni Cetinski je upravljao automobilom marke "mercedes" pulskih tablica.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com/24sata.hr


>