Region

Svet

Region

RTS odustao od nastavka serije Nemanjići - rađanje kraljevine!

Kako prenose domaći mediji RTS je odustao od nastavka serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" posle fijaska prve sezone koja je koštala 2.870.000 evra.

RTS odustao od nastavka serije Nemanjići - rađanje kraljevine! Foto: InstagramU domaćim dnevnim novinama piše da produkcija ne želi da ponovi bruku iz 2018. godine kada je javnost ošto dočekala seriju zbog istorijskih nepravilnosti, ali da u isto vreme ne žele da priznaju da su odustali od projekta. Izvor iz RTS-a za Informer kaže:

"Mi ovde samo molimo Boga da niko ne počne javno da priča o toj seriji i da se pita šta se dešava. To je naša najveća bruka. Bujošević i urednik serijskog programa Nebojša Bradić uopšte nisu za to da snimamo nastavak, iako bi sada bio mnogo jeftiniji jer imamo kostime, mačeve, krune…"

Direktor javnog servisa Dragan Buješević tvrdi da su oni spremni da plate drugu sezonu, ali da scenarista Goran Mihić nije završio scenario.

"Radićemo nastavak. Prvo treba da imamo konačnu verziju scenarija. Sada se na njemu radi. Goran Mihić je napisao prvu ruku, pa ga sada čitaju razni stručnjaci. Kada dođemo do konačne verzije scenarija, počinjemo snimanje."

Sa druge strane, scenarista je izjavio:

"Moje je bilo da napišem scenario i ja sam to uradio. Imali su neke primedbe, tražili su da mi da ga promenim i prilagodim, pa sam napravio još bolju verziju. Poslao sam im novi tekst pre dva meseca i od tada mi se niko nije javio."

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com/Informer


>