Region

Svet

Region

Završeno snimanje domaćeg filma Otac

Nakon osam nedelja završeno je snimanje filma "Otac" u režiji Srđana Golubovića. Ovo je filmska priča o čoveku kome je novo vreme oduzelo sve, pa i pravo na sopstvenu decu.

Završeno snimanje domaćeg filma Otac Maja Medić



Film je sniman u okolini Priboja, Zaječara, Knjaževca i Beograda. Prati ličnu borbu i tragediju čoveka kome su u siromaštvu oduzeli decu. On započinje svoje putovanje, hodajući od sela do sela na jugu Srbije, sa kraja na kraj zemlje. Kroz putovanje, od gubitnika postaje heroj.

Oca tumači Goran Bogdan, a decu Ajla Šantić i Muharem Hamzić. Njih dvoje su prošli kasting na kome je učestvovalo više od 250 dece. Ostale uloge tumače  Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džankovic, Jovo Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić i Ljubomir Bandović.



Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, a film se radi  u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske i BIH.

Film su pored Filmskog centra Srbije podržali nemački fond MDM, francuski fond Cinema du Monde, hrvatski fond, slovenački fond, fond BIH, Arte France i ZDF Arte kao i Eurimages fond za koprodukcije.

Producent filma je Jelena Mitrović (Filmska kuća Baš Čelik, Srbija),u koprodukciji sa Propeler Film (Hrvatska), Vertigo (Slovenija), ASAP Films (Francuska), Neue Mediopolis (Nemačka), SCCA/Pro.Ba (Bosna).





 

Viber

Autor: M.D.
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>