Zdravlje

Ljubav

Zdravlje zuba zavisi od više faktora, a ovu grešku mnogi prave!

Neke stvari radimo verujući da je to dobro, zdravo i da činimo upravo pravu stvar. Ipak, često od dobre namere više štete nego koristi. Zdravlje zuba zavisi od više faktora, a ovu grešku mnogi prave!

Zdravlje zuba zavisi od više faktora, a ovu grešku mnogi prave! Svet Plus



Stomatolozi upozoravaju šta nikako ne bismo smeli da radimo dok peremo zube, jer time poništavamo učinak zubne paste. Snažno i prekratko pranje zuba, neke su od najčešćih grešaka koje pravimo ali stomatolozi upozoravaju da postoji jedna, još veća greška koju bi odmah trebalo da prestanemo da radimo jer umanjuje, pa čak i poništava učinak zubne paste. 

Mnogi od nas odmah nakon pranja zuba mućkaju vodicu za usta sa namerom da još bolje očiste i dezinfikuju usnu duplju, ali time zapravo dobijamo suprotan efekt. Ovo se događa zato što vodica za usta ispere sve sastojke zubne paste koji su bitni za očuvanje zdravlja i beline zuba, pa bi zbog toga vodicu trebalo koristiti najmanje sat vremena pošto ste oprali zube. Beneficija ovakvog rasporeda jeste i ta što čistite zube čak četiri puta dnevno, a ne dvaput.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>