Zdravlje

Ljubav

Jabukovo sirće može vam uništiti organe ako ga pogrešno koristite!

Jabukovo sirće odavno je poznato kao odlično sredstvo za rešavanje raznih telesnih tegoba ali i kao zdraviji izbor za dijabetičare. Ipak, može vam uništiti organe ako ga pogrešno koristite!

Jabukovo sirće može vam uništiti organe ako ga pogrešno koristite! Svet PlusPostoje mnoge lekovite primene jabukovog sirćeta ali neke informacije o njemu ipak nisu tačne. Svako korišćenje treba da bude sa oprezom, jer previše ove namirnice može da bude loše za organizam. Pravilno uzimanje jabukovog sirćeta ne bi trebalo da bude više od 5 kašičica dnevno. Može da se koristi u salatama, jelima, sa povrćem ili da se popije u čaši vode. Ipak previše jabukovog sirćeta može da iziritira želudac, uništi zubnu gleđ i ošteti jednjak.

Bez obzira na sva njegova pozitivna svojstva, sirće je veoma jako i pogrešnim korišćenjem možete da napravite više štete nego koristi. Kiselina sirćeta i jabuke može da iziritira želudac ako se pije natašte. Kako biste se osećali sito, a da ne dobijete nuspojave grčeva i bola, radije pojedite doručak bogat proteinima. U tom obroku možete da koristite jabukovo sirće ili da ga popijete u čaši vode nakon jela.

Samo ispijanje jabukovog sirćeta nije prirodan način čišćenja od toksina, jer naš organizam već ima svoj sistem. Jetra, bubrezi i creva pomažu telu da apsorbuje hranljive materije, dok one koje nisu korisne izbacuje kroz mokraću i stolicu. Samo ispijanje jabukovog sirćeta nije dobar način.

Probiotici mogu da pomognu da pospešite zdravlje creva i održavate urednu probavu. To se događa zbog fermentisanosti sirćeta, koje sadrži dobre bakterije. Zabluda o ovom pozitivnom svojstvu jeste da se to može naći u svakom kupljenom jabukovom sirćetu, a to nije istina. Jedino nepasterizovano jabukovo sirće sadrži enzime, proteine i probiotike, jer se pasterizacijom oni uklanjaju.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com


>