Lepota

Ljubav

Žareća maska koja pegla bore i ublažava ožiljke!

Nemojte da vas uplaši naziv jer svaki sastojak ima specifično delovanje, a u pitanju je samo blago peckanje. Žareća maska koja pegla bore i ublažava ožiljke!

Žareća maska koja pegla bore i ublažava ožiljke! Svet Plus



Žareća maska osvežava lice i ostavlja kožu glatkom i mekom, a svi znamo da nakon akni i bubuljica na licu ostaju tragovi u vidu tamnijih mrlja i fleka, a često su tu i ožiljci, zato je ova maska spas za vas. 

Ovo je jedna od najdelotvornijih prirodnih maski za lice koja će posvetliti mrlje i ožiljke, ujednačiti ten, dati vam glađu, “ispeglaniju” i mekšu kožu koja će zasjati punim sjajem zdravlja i lepote. 

Recept za masku

1/2 kašičica cimeta
1/2 kašičica muškatnog oraščića
1 kašičica meda
1 kašičica svežeg soka od limuna



Priprema

Pomešajte sve sastojke zajedno u pastu. Nanesite na lice izbegavajući zonu oko očiju i usta. Neka odstoji 30 minuta ili makar 10 minuta ako ne možete izdržati peckanje. Peckanje se smiri u prvih 5 minuta, onda nestaje potpuno. Isperite masku toplom vodom i nanesite vašu uobičajenu kremu za lice.


Cimet

Cimet se koristi već hiljadama godina zbog svojih jakih anti-gljivičnih i anti-virusnih svojstava. Ima antimikrobno delovanje, smanjuje rizik od oboljenja uzrokovanih bakterijama. Sadrži niz snažnih antioksidativnih spojeva pa pomaže u spečavanju preranog uništenja zdravih ćelija u telu i na koži.


Med

Med ima antibakterijsko i protiv-gljivično svojstvo i pomaže dezinfekciji i ozdravljenju akni. Upija nečistoće i pomaže kod čišćenja kože. Pun je antioksidansa koji će vam pomoći da ispeglate kožu i vratitie joj sjaj, neverovatno hidratizuje i ostavlja kožu čistom i mekom.


Muškatni oraščić

Muškatni oraščić deluje anti-upalno i pomoći će da ožiljci od akni brže izblede i nestanu. Korišćen je od davnih vremena za mnoge kožne bolesti, uključujući i ekcem. Muškatni oraščić je bogat mnogim vitaminima B-kompleksa, vitaminom C, folnom kiselinom, riboflavinom, niacinom, vitaminom A i mnogim antioksidansima kao što su beta-karoten i kriptoksantin.


Sok od limuna

Limun je pun vitamina C, gradi kolagen u koži koji je potreban za čvršću i pomlađenu kožu. Limun će ublažiti i posvetliti ožiljke i tamne mrlje i dati jedan predivan, blistav, svetli ton koži. Doneće sjaj vašem licu i očistiti ga “do dna” svake pore. Korićenje limuna čini kožu fotoosjetljivom pa se klonite sunca nakon stavljanja ove maske.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>