Region

Svet

Darko Lazić će imati ozbiljne posledice ukoliko ne posluša savet!

Ugrađen mu je veštački kuk ali neće moći da stane na noge. Pevač Darko Lazić će imati ozbiljne posledice ukoliko ne posluša savet lekara da smrša čak četrdeset kilograma. 

Darko Lazić će imati ozbiljne posledice ukoliko ne posluša savet! Foto: Instagram



Darko Lazić već danima se oporavlja od teške saobraćajne nesreće koja mu se desila 23. oktobra, a ubuduće će morati i da se bori protiv viška kilograma. Pevaču je pre dve nedelje ugrađen veštački kuk, ali pevač neće moći da stane na noge sve dok telesnu težinu ne dovede u granice normale. Zbog toga su mu zabrinuti lekari KBC Zemun naložili da hitno oslabi, i to čak 40 kilograma, saznaje „Alo!“ Jedan lekar iz konzilijuma je otkrio:

"Darko ima prekomernu telesnu masu, zbog čega i njegov oporavak nakon saobraćajne nezgode ide sporo. Iako su od operacije butne kosti i ugradnje proteze u povređeni zglob, odnosno ugradnje veštačkog kuka, prošle čak dve nedelje, pevač ne staje na noge i ne kreće se. Razlog tome su njegova prekomerna težina i nemogućnost tehničara da ga podignu, ali i strah lekara da ne ošteti veštački kuk."

Kako je objasnio, iako je Darku ugrađen najbolji i najskuplji kuk, takozvani bescementni, čiji je rok trajanja čak 20 godina, telesnu težinu će morati da koriguje da ga ne bi pohabao pre vremena:

"Mi smo Darku ugradili bescementni kuk, koji je namenjen mlađoj populaciji, a po svojoj strukturi je bolji i izdržljiviji. Osim toga, tako sprečavamo da u organizam stavimo još jedan strani materijal. Ako već moramo da ugradimo polietilen, metal, keramiku, koji se nalaze u veštačkom zglobu, ne moramo i cement.. Nakon ugradnje veštačkog zgloba, pacijent već sutra mora da ustane iz kreveta. Nekada su posle operacije operisani hodali na štakama tri meseca, a danas, ako nisu u teškom stanju, pacijenti izlaze iz bolnice sa štapom već posle pet do sedam dana i potpuno normalno mogu da se oslanjaju na svoje noge. Kod Darka to nije slučaj jer ima i problem sa rebrima, zbog kojih ne može na štake, ali i s prekomernom težinom zbog čega tehničari ne mogu da ga podižu iz kreveta, ali ni da mu pomognu da se osloni na noge."

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com/ Alo

Povezane vesti:


>