Zdravlje

Ljubav

Imate problem sa mučninom?! Napravite ledene kockice!

Jutarnje mučnine pogađaju preko 50 posto trudnica i sa njima se zaista nije lako izboriti! Imate problem sa mučninom?! Napravite ledene kockice!

Imate problem sa mučninom?! Napravite ledene kockice! Svet PlusJutarnje mučnine pogađaju preko 50 odsto trudnica i sa njima se zaista nije lako izboriti, zato vam mi donosimo jedan sjajan lek koji će vam pomoći kod neugodnih mučnina. Pored mučnina koje se javljaju kod trudnica ove kockice pomoći će vam i kod mučnina uzrokovanim putovanjima.

Potrebni sastojci:

- Piće sa elektrolitima po izboru
- Posudice za led
- Štapići od sladoleda
- Mleveno meso narandže


Pomešajte napitak sa elektrolitima, sa mesom narandže pa sve ulijte u posudice za led i stavite u zamrzivač. Pre nego se u potpunosti zalede u svaku kockicu stavite po jedan štapić od sladoleda i vratite u zamrzivač. Kad osetite mučninu jednostavno izvadite jednu kockicu i polako ližite. Mučnina će veoma brzo proći.


Napravite sami piće sa elektrolitima:

Potrebno vam je 950 ml vode, 2 kašike sirovog meda, 1/3 šolje čistog soka od limuna, 1/2  kašičice morske soli (ili 1/4 kašikice ukoliko je so koju imate sitnije mlevena). Sve sastojke stavite u teglu ili sličnu staklenu posudu i dobro promešajte i protresite dok se med i so ne rastope. Preko tegle stavite komadić masnog papira za pečenje, pa onda preko tog poklopac.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>