Region

Svet

Veče sevdalinki: Neda Ukraden i Hari Mata Hari 8. novembra u Sava Centru!

Veče sevdalinki 8. novembra u Sava Centru! Neda Ukraden i Hari Mata Hari će biti deo deo regionalnih koncerta "Veče sevdaliki", gde će jedan deo koncerta će biti posvećen obeležavanju 60 godina umetničkog postojanja i rada istaknutog tuzlanskog interpretatora sevdalinki Nedžada Salkovića.

Veče sevdalinki: Neda Ukraden i Hari Mata Hari 8. novembra u Sava Centru! Foto: Instagram



Neda Ukraden pozvala je publiku da zajedno uživaju u sava Centru:

"Sevdalinke su moja druga velika ljubav , nešto što me razgali bilo da slušam dok neko drugi to izvodi ili sama pevam! Imala sam priliku, živeci u Bosni i pevajući sa majstorima te vrste muzike naučiti kako ss izvodi i interpretira pravilno, sa merom i i osećajnošću koja je glavna karakteristika  ove vrste našeg muzičkog kulturnog nasleđa! Raduje me druženje sa publikom i kolegama sa kojima ću nastupati ,pogotovo sa Nedžadom Salkoviićem i Nedeljkom Bilkićem koji su velemajstori za tu vrstu pesme! I čestitam Nedžadu veliki jubilej, pratim ga ja polako."

Hari Varešanović kaže da je u njegovim korenima uvek ostala sevdalinka i da uživa dok ih peva:

"Od kada sam postao svestan sveta oko sebe, slušao sam različite pevače koji su dolazili na časove pevanja u našu kuću kod dede Mehage. Tako da sam ja uz dedu zavoleo sevdalinke. Sevdalinka je bila osnova, na koju se vezala i zabavna i pop muzika. Sevdah je svačiji osećaj ljubavi i lepo je što se mladi, kao i poznati izvođači, okreću sevdalinci. Moje okretanje pop muzici bilo je logično, jer sam živeo u vremenu kada je pop muzika bila popularna. Tako sam i ja otišao u tom smeru, ali je u mojim korenima uvek ostala sevdalinka i uživam dok ih pevam."

Beogradska publika će imati prilike da uživa u  pesmama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, koje će izvoditi pored Nedžada, Nede i Harija i  Nedeljko Bilkić, Saška Janks, Izeta Milišić, Reuf Feković, Marija Šestić, Azra Husarkić, Elma Hadžić . Neke od pesama koje će izvoditi su i:  "Žute dunje", "Tebi majko misli lete", "Emina", "Ne klepeći nanulama", "Čudna jada od Mostara grada", "S one strane Plive", "Lijepi li su mostarski dućani", "Moj dilbere", "Snijeg pade na behar na voće", "Jutros mi je ruža procvjetala", "Kad ja pođoh na Bembašu", "Vino piju age Sarajlije" i mnoge druge. 

Očekujte emotivno veče za pamćenje!

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>