Region

Svet

Rade Šerbedžija počinje mini turneju koncertom u Kombank dvorani!

Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom „Zapadni kolodvor“  nastupiće 26.decembra u Kombank dvorani u Beogradu. Koncertom  pod nazivom „Meni se dušo od tebe ne rastaje“Rade obećava  veče  muzike i romantičnih stihova. Specijalni gost u Kombank dvorani biće Damir Urban.

Rade Šerbedžija počinje mini turneju koncertom u Kombank dvorani! Željka DimićBeogradski koncert prvi je u sklopu mini turneje po Srbiji.27.decembra Rade i Zapadni kolodvor nastupaju u Domu vojske Srbije u Nišu,a dan kasnije u Domu kulture u Čačku.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti na blagajni Kombank dvorane i Eventima. Za koncert u Nišu na blagajni Doma vojske,a u Čačku na blagajni Doma kulture.
Rade Šerbedžija rođen je 1947 godine .

Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969 godine,a odmah potom dobija angažman u pozorištu.Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu i počinje da dobija uloge u filmovima i ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme (Prosjaci i sinovi, U registraturi, Užička republika, Variola vera, Banović Strahinja, Una, Život je lep, Pre kiše i mnogi drugi)
.
 Film “Oslobođenje Skoplja”  je režirao sa sinom Danilom, a  jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija . Uživa i u porodičnom  pozorištu Ulysses koje vodi  sa suprugom Lenkom Udovički.

Izgradio internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima. Objavio je zbirke pesama „Promjenljivi „ i „Crno,crveno“
Snimio je zavidan broj muzičkih albuma,kako studijskih tako i albuma uživo . Neki od najpoznatijih su:Ne daj se Ines,Ponekad dolazim,ponekad odlazim,Orihi orihi,Imam pjesma za tebe, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor.

Prošle godine izdata  je njegova knjiga „Poslije kiše“,nastavak prvog dela  autobiografije koja se pojavila  pod naslovom „Prije kiše“.

Viber

Autor: T.R
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>