Region

Svet

Region

Milena Dravić i Dragan Nikolić: Kako su se volele dve budale!

Vest o Mileninoj smrti pokrenula je lavinu sećanja na njene uloge, kao i na veliku ljubavnu priču o njoj i Draganu, ljudsku, partnersku, umetničku... Milena Dravić i Dragan Nikolić, venčali su se u pauzi snimanja filma "Kako su se volele dve budale".

Milena Dravić i Dragan Nikolić: Kako su se volele dve budale! Screenshoot / Youtube



Milena i Dragan, kao slavni par velikih glumaca, proveli su u braku blizu četrdeset pet godina, a igrali su zajedno i u filmovima i na televiziji i u pozorištu. Upoznali su se tokom rada na filmu “Horoskop”, a venčali se u pauzi snimanja filma “Kako su se volele dve budale”. Milena je o tome govorila:

"Dragan i ja smo se venčali 31. decembra 1971. godine tokom snimanja filma “Kako su se volele dve budale”. Lepo, u pauzi otišli u opštinu kod matičara, venčali se, nismo se fotografisali, i vratili se na snimanje. Prošle su godine i unuka mog brata, koja je i naša unuka, dok je još bila mala počne da traži našu fotografiju sa venčanja. Zapitkuje, traži… Iz dana u dan, uporno… Čudno joj kako je moguće da svi imaju, a samo mi nemamo sliku sa venčanja… Objašnjavala sam joj da se nismo fotografisali… kažem joj, eto nema i šta da radimo… Prođe nekoliko dana, kad dete donese crtež - ja stojim kao mlada, a Dragan kleči i pružio mi ruke. Evo, sad imate sliku sa venčanja - kaže. I ja sam to uramila."

O njihovoj ljubavi Milena je govorila, da su imali svoj svet i da je ljubav bila na prvom mestu:

"Nedostaje mi naša svakodnevica. Stojimo na stepeništu, nežna ruka na mom ramenu… grlim ga. I samo jedno kratko: “Ćao, vidimo se. Volim te…”. Ako se išlo na probu ili snimanje. dovoljno je bilo reći “biće sve u redu”. I bilo je. U poslu smo neretko čitali ja njegove, a on moje scenarije i komade. Savetovali smo se, dogovarali, bodrili… nismo se jedno drugom mešali u posao. Uvek me je štitio jer je odlično znao kako se ovo društvo odnosi prema ženama. Bio je vaspitan, izuzetno inteligentan, štitio prijatelje, pomagao svima. Bio je izuzetno duhovit, ali uvek sa merom dobrog ukusa."

Nisu se jedno drugom mešali u posao, ali je ostalo upamćeno da je uz njenu podršku prihvatio, ispostaviće se, svoju legendarnu ulogu u filmu “Ko to tamo peva”.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>