Ostalo

Sme�no

Kako je leopard zaštitio bebu majmuna! (VIDEO)

Zakoni prirode su surovi i većina nas ne želi da gleda na tv-u emisije poput onih gde nam prikazuju kako funkcioniše lanac ishrane među životinjama. Ipak postoji instinkt koji je jači od gladi. Gladni leopard ubio je majmunicu ali pogledajte kako je zaštitio bebu majmuna.

Kako je leopard zaštitio bebu majmuna! (VIDEO) Screenshoot / Youtube



Svedoci smo surovih priča o ljudima, ubistvima, ostavljanju novorođenčadi, tuča i slično...Među životinjama je to, kao što znamo potpuno drugačije. Životinje ubijaju zbog hrane ali svoje mladunce nikada ne ostavljaju dobrovoljno. Čak ni tuđe! Ovaj leopard je dokaz za to!

Derek i Beverli Žuber su pasionirani snimatelji filmova o životinjama. Oni su autori ovog filma, kog su nazvali ,,Oko leoparda,” a u njemu su zabeleženi neverovatno prizori. Film počinje tragedijom, u kojoj se vidi sva surovost lanca ishrane – leopard je ubio majku babuna. Tokom tog čina, beba stara samo jedan dan još uvek je visila na leđima mrtve majke, gledajući uplašeno u leoparda.

Kada je leopard obratio pažnju na bebu, istog trenutka je proradio još jedan prirodni instinkt. Leopard nije mogao da je ubije, već ju je popeo na drvo da je zaštiti od hijena. Njihov odnos je dalje nastavio da se odvija kao prava porodična priča između majke i deteta.

Prosto je neverovatno kako neki instinkti nadvladaju čak i onaj osnovni nagon za preživljavanjem, nagon predatora da ubije plen. Pogledajte!

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>