Ostalo

Sme�no

Pijana torta! Savršena sa svojim čokoladnim ukusom!

Da li ste probali ovo čudo koje bukvalno svi obožavaju?! Nije vam potrebna gomila namirnica niti karton jaja da biste oduševili svoje ukućane, ovo je "Pijana torta" ali ipak savršena sa svojim čokoladnim ukusom.

Pijana torta! Savršena sa svojim čokoladnim ukusom! Svet Plus



Ono što vam treba da biste oduševili svoje goste ili porodicu je: 250 g šećera, 200 g brašna, 125 g maslaca ili margarina, 50 g kakao, 1 kašičica sode bikarbone, 1/2 kesice praška za pecivo, 150 ml viskija, 3 jaja, 50 ml mleka i 100 g narendane crne čokolade.

Za preliv potrebno je još 100 g tamne čokolade i jedna kašika maslaca, a za karamel 200 g šećera, 200 ml pavlake za slag, 40 g maslaca.

Počnite tako što ćete šećer i maslac izutiti da bude penasto, a zatim dodajte cela jaja i izradite dobro. Viski i mleko pomešajte pa dodajte smesi sa jajima, pa lagano umešajte sve suve sastojke. Kalup nauljite i izlijte smesu (prečnik oko 22 cm). Pecite na 160 oko 50 minuta. 

Za preliv, otopite čokoladu sa kašikom maslaca i prelijte preko još tople torte. Zatim ide karamel, koji neki i ne prave ali verujte sa njim je mnogo ukusnije. 

Šećer rastopite na laganoj vatri, dok ne dobije zlatnu boju. Umešajte pavlaku koje mora biti sobne temperature. Kad ga dodate, šećer će se skameniti ali bez brige, ponovno će se otopiti na laganoj vatri. Mešajte dok se ne zgusne i tada sklonite sa vatre i umešajte maslac. Tortu služite prelivenu karamelom i po želji odozgo pospite sa još rendane čokolade ili suvim grožđem. Ko voli dodaje i orašaste plodove po svom ukusu. Prijatno!

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>