Ostalo

Sme�no

Gluvonema devojka pala sa litice, kada su je pronašli nije bila sama! (VIDEO)

Kao većina mladih, i 21-godišnja Amelia Milling je bila neustrašiva. Nije mislila da će se bilo šta loše dogoditi kada je počela planinariti Crow Pass Trailom u Chugach State parku koji se nalazi gotovo 50 kilometara udaljenod Anchoragea, Aljaska. Gluvonema devojka je pala sa litice, kada su je pronašli nije bila sama! 

Gluvonema devojka pala sa litice, kada su je pronašli nije bila sama! (VIDEO) Screenshoot / Youtube




Amelia je gluvonema i bila je gotovo sedam kilometara u parku kada je njeno planinarenje otišlo u pogrešnom smeru. Jedan od njenih štapova za penjanje je iznenada pukao, zbog čega je izgubila ravnotežu i pala. Pala je oko 90 metara u snežni deo planine, nakon čega je udarila u ogromnu stenu pre nego što je pala još oko 100 metara niže. Bila je teško povređena.

Sela je kako bi videla šta je sve povredila, nakon čega je u daljini opazila nešto što je izgledalo kao veliki, beli vuk. Počela je paničiti sve dok se taj ”vuk” nije počeo približavati i dok nije videla da je životinja imala ogrlicu oko vrata i da to nije vuk, nego nečiji pas. Istoga trenutka znala je da je to haski koji je bio tu da joj pomogne. Na psećoj ogrlici je pisalo ”Nanook” i tako su se ona i Nanook vratili na stazu pre nego što su zastali i odmorili se preko noći. Pas je nije napuštao. Kasnije je saznala da je Nanook zapravo pas vodič za planinske staze.

Sledećeg dana, nepunih 24 sata nakon pada Amelia je htela da pređe reku ali struja je bila previše snažna i počela je vući. U tom trenutku Nanook ju je zgrabio za ranac i izvukao je van. Nakon što je izašla iz reke, izvukla je svoj GPS uređaj. Nedugo, državna služba za spašavanje Aljaske je pronašla i spasila. 

Amelia je bila zahvalna Nanooku i državnoj službi jer su je uspeli pronaći i spasiti. Ipak najviše od svega bila je zahvalna psu-heroju koji je nikada nije ostavio. Da nije bilo psa pitanje je bi li Amelia imala dovoljno snage da ustane i krene dalje. Kada su Nanookovi vlasnici saznali gde im je pas, bili su u šoku jer je odlutao daleko od kuće ali izgleda da ovo nije prvi put da je Nanook nekome spasio život. Ranije je spasio život male devojčice koja je pala u reku.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>