Ljubav

Style

Ljubavne veze: Šta su očekivanja, a šta realnost?!

Idealne ljubavne veze ne postoje, one nalik onima iz serija i ljubavnih romana. Stereotipi koji se tamo nameću nisu ni blizu realnog života. Šta su očekivanja, a šta realnost?!

Ljubavne veze: Šta su očekivanja, a šta realnost?! Svet Plus




Niko od nas nije savršen, svi imamo po neku manu pa tako u partnerskim vezama moramo da prihvatimo i zavolimo i vrline i mane onog drugog. Nemojte očekivati nerealno!

Svaki ljubavni odnos je na početku pun strasti i to doprinosi osećaju bliskosti. Bilo bi savršeno da se taj prvobitni plamen strasti nastavi, ali bez preteranih očekivanja, u vidu konstantnih varnica i kidanja odeće sa sebe.

Naravno da treba da volite slične stvari i imate zajedničke hobije, ali svako je i dalje osoba za sebe, pa je sasvim u redu da ima svoja lična interesovanja. Ako se drugi partner njima priključi i prihvati ih, to će biti lepo, a ako ne, stvarno neće biti kraj sveta.

Ako se svađate znači da se volite, jer ako nema rasprava i nesuglasica znači da praktično i niste preterano zainteresovani jedno za drugo. Ali, ako vam je stalo do druge osobe, sasvim je prirodno da ćete se nekad i dokačiti. Naravno to ne znači da treba da urlate ili bacate stvari na sve strane, već da shvatite kako su povremene rasprave sasvim dobre za kvalitet veze.

Upamtite  da ste u vezi sa osobom zbog obostrane ljubavi, razumevanaj i privrženosti. To što ste vi zajedno srećni, ne znači da morate biti srećni sa svim članovima njegove porodice i svakim prijateljem. Dovoljno će biti međusobno poštovanje, i prijatan razgovor s vremena na vreme.

Ne vezujte se previše za partnera! Svako mora da radi, ide na posao, ima druge obaveze i svoja interesovanja. Takođe, svakom je potrebno da ima vreme samo za sebe, i barem se na trenutak osami. Zato je biti ponekad razdvojen od partnera veoma zdrava navika.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>