Zdravlje

Ljubav

Leto 2018: Hrana se na toploti brže kvari, ove namirnice NIKAKO ne zamrzavajte!

Kako je nastupilo leto, veliki je spisak namirnica o kojima treba voditi računa jer su lako kvarljive. Često se hvatamo za frižider, ali ni to nije pametna odluka, pa vam preporučujemo koju hranu uopšte ne zamrzavati.

Leto 2018: Hrana se na toploti brže kvari, ove namirnice NIKAKO ne zamrzavajte! Foto: Svet Plus
Hrana koja sadrži velike količine vode

Krastavac, rotkvice, lubenicu, pomorandže nikako ne bi trebalo da zamrzavate. Prepune su vode pa posle odmrzavanja hrana postaje gnjecava. S druge strane, sveža zelena salata će uvenuti i postati smeđa.


Mlečni proizvodi

Iako zamrzavanje jogurta, svežih, kremastih i polutvrdih sireva neće naštetiti vašem zdravlju, ove namirnice ne bi trebalo da se nađu u vašem zamrzivaču. Posle odleđivanja i oni će, slično kao i voće i povrće, postati vodenasti.


Sveža i kuvana jaja

Jaja su namirnica koja se koristi u svežem stanju. Zamrzavanje jaja može vam stvoriti probleme, ali i potpuno promeniti strukturu namirnice. Sveža jaja u ljusci će pući, a zaleđena kuvana jaja postaće gumena.


Pržena i pečena hrana

Već pripremljena hrana pržena u dubokom ulju ili pečena na klasičan način ili na roštilju nakon zamrzavanja više nikad neće biti ista. Hrskava struktura i ukus potpuno će nestati pa će postati gnjecava i vlažna.

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svetplus.com


>