Ljubav & Sex

Style

Ljubav & Sex

Loš seksualni život? Popravite ovih PET stvari!

Mnogi parovi misle da je seks nešto što dolazi sasvim prirodno i da je to nešto oko čega se ne treba truditi i na čemu ne treba svakodnevno raditi kako bi bio još bolji. No, seksualni život i te kako može patiti ako se zapostavi.

Loš seksualni život? Popravite ovih PET stvari! Foto: Svet Plus
Elektronski uređaji u spavaćoj sobi

Ako imate TV u spavaćoj sobi, velika je verovatnoća da često “propuštate zabavu”. Ovo važi za sve elektronske uređaje, jer vam neprestano odvlače pažnju i otežavaju povratak u realnost. Izbacite ih iz spavaće sobe kako biste što više mogli da se posvetite svom partneru.

Nedostatak sna

Znamo da naporno radite, vodite računa o deci, kuvate i čistite i zato nije ni čudo što ste ponekad (ili hronično) neispavani, a istraživanja su pokazala da nedostatak sna utiče na opadanje nivoa testosterona i kod muškaraca i kod žena. Ako želite da vaš seksualni život postane uzbudljiviji, moraćete da nađete vremena za odmor.

Neurednost

Momci, evo novosti za vas – miris prvljavih čarapa i sasušenih ostataka pice definitivno neće probuditi libido kod vaše partnerke. Teško je imati seks kada se tokom njega stalno pitate na šta ćete sledeće da se naslonite ili u šta ćete da ugazite. Ko bi još poželeo aljkavog partnera? Ako ne čisti redovno svoje mesto za život, šta bi još drugo partner mogao da ne opere?

Nedovoljno fizičkih aktivnosti

Istina je – endorfini vas čine srećnim, u svakodnevnom životu, ali i u krevetu. Jedno istraživanje Univerziteta u Teksasu pokazalo je da su ljudi, koji su vežbali samo 20 minuta mogli znatno brže i više da se uzbude prilikom gledanja erotskog materijala od fizički neaktivnih ljudi. Zato, sledeći put kada pomislite na to da preskočite trening, razmislite ponovo – vaš partner mogao bi da vam bude veoma zahvalan.

Pušenje

Ako još niste našli dovoljno razloga da prestanete da pušite, evo još jednog – jedna od najgorih stvari koju možete da učinite za svoj seksualni život jeste da zapalite cigaretu. Pušenje negativno utiče na vene, čime se smanjuju cirkulacija i osetljivost, što znači da ćete teže moći da postignete orgazam.

Viber

Autor: B.P.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>