Ostalo

Smeno

Novi projekat u Sremskoj Mitrovici: Zatvorenici se brinu o napuštenim psima! (VIDEO)

Novi projekat u Sremskoj Mitrovici: Zatvorenici se brinu o napuštenim psima!

Novi projekat u Sremskoj Mitrovici: Zatvorenici se brinu o napuštenim psima! (VIDEO) ScreenshootZatvor u Sremskoj Mitrovici, pokrenuo je zanimljiv projekat, da se zatvorenici brinu o napuštenim psima. Projekat ima dva cilja: pomoć u socijalizaciji zatvorenika i skloniti napuštene pse sa ulica. Brojni istraživački radovi takođe potvrđuju da ljubimci poboljšavaju zdravlje ljudi koji se brinu o njima. Na primer, psi umanjuju šanse za depresiju i poboljšavaju rad srca vlasnika. 

Radomir Đaković, zatvorenik iz Sremske Mitrovice kaže:

"Mnogo je lepo raditi sa životinjama. Ja sam to radio i kod kuće. Imo sam mnogo pasa. Od kada sam u ovom zavodu mnogo mi brže vreme prolazi."

Ali psi nisu tu samo da bi se mazili. Zatvorenici, pod nadzorom iskusnih trenera moraju učiti pse osnovnim naredbama. Projekajat je trenutno ograničen na zatvorenike bez teških krivičnih dela i koji već imaju iskustva sa psima. 

Aleksandar Alimpić upravnik KPZ Sremska Mitrovica kaže da je ovo veliki pomak za Srbiju kada je u pitanju resocijalizacija zatvorenika i kada je u pitanju rad sa osuđenicima. 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>