Svet

Region

Filmovi i skrivena značenja: Nismo ih odmah shvatili!

Ovo su filmovi čija skrivena značenja nismo odmah shvatili!

Filmovi i skrivena značenja: Nismo ih odmah shvatili! Screenshoot Youtube"Čarobnjak iz Oza"

Priča za decu koja iza sebe ima brojne aluzije i metafore koje ukazuju na značenje koja će vas sigurno iznenaditi. Družina iz filma predstavlja i one ljude koji se bore da prežive i opstanu u svetu. Put žutih cigli mogao bi da predstavlja "zlatni standard" i sve ono što ustvari "Čarobnjak iz Oza" obećava, a u stvarnosti ne ispunjava.  Smaragdni grad mnogi su videli kao metaforu novca i bogatstva u kojem pojedini uživaju. 


"X-men"

Film koji volimo zbog svoje priče koja spada u red fantastike i nemogućeg. Baš kao i Spajdermen. Prvi X men koji se pojavio 1960. godine, pa sve do najnovije verzije, u stvari imao je jedan veoma važan zadatak. Kroz filmove o ovom junaku se uvek ukazivalo na građanska prava, te njihovo nepoštovanje i nesprovođenje, što je u filmu implicitno pokazano.


"Gospodar prstenova"

Da li ste se možda zapitali šta označava oko na vrhu kule u filmu "Gospodar prstenova", a da to nije samo Sauron koji sve posmatra? Osim što je u filmu predstavljalo oko čarobnjaka koji je suština sveg zla na svetu, mnogi su videli paralelu sa okom koje je karakteristični znak Masona. Oko možemo videti i na novčanici američkog dolara, uz natpis “novi svetski poredak”, dok se može često naći i na drugim mestima, poput rijaliti šou programa koji ima znak oka za logo. Filmovi često tajnim društvima služe za promociju. Neki ih kritikuju, a vi sami prosudite u koju grupu spada ovaj film.


"Matriks"

Film sa najviše nepoznanica i svega što ume da nas dosta zbuni i da nam ne da jasnu sliku o svemu što vidimo. Mnogo brojeva koji se mogu razumeti na različite načine, vode ka tome da je ceo film koncipiran na simbolima i značenjima koje je nekad veoma teško dokučiti. U delu “Teorija zavere”, vidimo pasoš glavnog glumca, pasoš traje do 11. septembra 2001. godine. Film je izašao u martu 1999. godine, pa su mnogi koji su pomno pratili, pomislili da se baš u ovim brojkama nalazi teorija zavere. Da li je baš tako, razmislite i prosudite sami. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>