Region

Svet

Region

Pre 3 godine nas je napustio Nikola Simić: Ove reči čuvenog glumca će zauvek ostati upamćene!

Na današnji dan, pre tačno tri godine, napustio nas je doajen srpskog glumišta, dramski umetnik, Nikola Simić. Intervju koji je Nikola dao četiri godine pre smrti, pamti se po njegovoj rečenici: "Znate kako, čovek se i zaljubi", koju je izgovorio u 76. godini, a onda i objasnio sve.

Pre 3 godine nas je napustio Nikola Simić: Ove reči čuvenog glumca će zauvek ostati upamćene! Foto: Twitter:@DejanStokicds


 
- Ne mora sve da bude bukvalno da bi bilo realno. Može da bude i platonski. Jesam zaljubljen, prvi put u životu. U sebe! Šalim se, zaljubljen sam u svoje unuke, koje su predivne. Starija Isidora voli pozorište, a mala Sara ima tri godine i ne znam kojim će putem krenuti. Ali privatna priča i to... O tome nećemo pričati. To je moje lično - rekao je Nikola Simić tada.

On je objasnio i kakve veze hrabrost ima sa zaljuljivanjem.
 
- A treba se zaljubljivati. Psiholozi kažu da dođe trenutak kad čovek želi da promeni način svog života. Treba imati hrabrosti i smelosti i to uraditi. Ja to znam, naravno iz prve ruke. Trebalo je imati hrabrosti i igrati "Dunda" u Dubrovniku te večeri kad su mi saopštili da mi je otac umro. I niko to nije znao. Trebalo je imati hrabrosti i igrati "Bubu" 30. decembra, a sahraniti majku 29. - objasnio je tada legendarni glumac.

Nikola je preminuo u Beogradu u 81. godini života, a na večni počinak i nebesku scenu ispraćen je u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu.
 
Simić je rođen u Beogradu, u pekarskoj porodici. U gimnaziji je glumio u dramskoj sekciji, a kasnije je diplomirao na FDU. Iako ga publika najviše pamti po televizijskim i filmskim ulogama, bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1959. do januara 2014. Deca nekog prošlog vremena ga pamte kao čoveka koji je pozajmio glas crtanom junaku Dušku Dugoušku, a rečenica "Šefe, koji ti je vrag" koju je izgovarao u svom maniru, aktuelna je i danas.

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus/Kurir

Povezane vesti:


>